Nafta osvojila Maribor
Maribor je v 21. krogu Prve lige izgubil proti Nafti z 1:2 (0:2).

Mariborčani kljub zanesljivi zmagi v prejšnjem krogu proti Gorici še naprej ne morejo ustvariti prevlade na domačem stadionu. Tekmeci se jih ne bojijo več. Iz Ljudskega vrta so odšle nove tri točke, predvsem po zaslugi premalo borbene igre. Četrtouvrščene Mariborčane so tako točkovno ujeli Celjani, Nafta pa je tudi le še točko za njimi.

Lendavčani so že od začetka pokazali, kako bodo igrali. Prekmurci so brez strahu napadali. Že v deveti minuti je domači vratar Ranilović Čehov strel z glavo odbil v kot. Gosti so si ustvarili še nekaj polpriložnosti, v 20. minuti pa jih je Miljković popeljal v vodstvo. Mujaković je izvedel kot z desne strani, vmes je posredoval Vasiljev, Miljković pa je iz bližine z glavo žogo poslal v mrežo.

Gledalci so nato pričakovali pobudo domačih, a se to ni zgodilo. Tako je v 26. minuti na drugi strani Vasiljev streljal mimo gola, v 30. minuti je Volaš z leve strani želel poslati predložek, a je žoga zletela proti golu in Ranilovič jo je s težavo preusmeril v kot. Minuto pozneje je Tavares po podaji Pluta zadel vratnico, toda gosti so še pred koncem polčasa znova zadeli, ko je Miljković po podaji Bunca izkoristil neodločnost domače obrambe.

V drugem polčasu je bila žoga več na polovici Lendavčanov, terensko premoč pa so državni prvaki vendarle kronali v 65. minuti. Mihelič je podal do Tavaresa, gostujoča obramba je ocenila, da gre za prepovedan položaj, Brazilec pa je po obrambi Murka v drugem poskusu žogo le poslal v mrežo.

Minuto pozneje bi Samardžić lahko celo izenačil, vendar je iz bližine z glavo žogo poslal mimo gola. Tudi v nadaljevanju so Mariborčani več napadali, rešitev iskali pa po sredini, kjer je bila obramba gostov najbolj zgoščena. Bili so neuspešni, tako da so točke odšle v Lendavo.

SORODNE NOVICE

DELI NA