Nafta prebrodila Dravo
Nogometaši Nafte so v 4. krogu Prve lige premagali Labod Dravo s 3:1 (2:1).

Derbi z dna razpredelnice je zasluženo pripadel nogometašem Nafte, ki so tako v četrtem krogu prvič okusili slast zmage, medtem ko igralci Laboda Drave ostajajo prikovani na zadnje mesto z vsega eno točko.

Tekma se je začela silovito, tako da so gledalci v Športnem parku že v prvih petnajstih minutah videli skoraj vse, kar lahko ponudi nogometna tekma.

Prvi razburljiv dogodek se je zgodil v prvi minuti, ko je najboljši posameznik Drave Semler z močnim strelom ogrel domačega vratarja Murka. Sledile so minute rumenih kartonov - glavni sodnik Huselja jih je v prvih petih minutah pokazal kar tri - ter nato prvi zadetek v mreži gostov.

Mujakovič je žogo prejel na robu kazenskega prosta, si jo namestil na desno nogo in z neubranljivim strelom matiral vratarja Bratuška. Veselje na tribunah ter domači klopi pa ni trajalo prav dolgo, saj so Ptujčani izenačili dobre štiri minute kasneje. Mat v dveh potezah je po podaji s kota z glavo zaključil Zajec.

Po dveh doseženih zadetkih, štirih rumenih kartonih in eni menjavi v vrstah Laboda Drave se je igra umirila. Nekaj več posesti žoge so sicer imeli gostje, toda naslednjega zadetka so se veselili Lendavčani. Lepo akcijo Jankovič - Vasiljev - Horvat je slednji pretvoril v zadetek s strelom, ki mu vratar Bratušek ni bil kos.

V drugem polčasu so gostitelji "umirili žogo", jo skrbno varovali in preko hitrih protinapadov skušali ogroziti nasprotna vrata. Igra zato ni bila na tako visokem nivoju kot v prvem polčasu, so pa zato domači gledalci uživali v premoči svojih ljubljencev, ki so na koncu prešerno proslavili prvo zmago. Kronali so jo v 60. minuti, ko je Matjažec v kazenskem prostoru lepo našel madžarskega napadalca Seböka, kateremu s približno dvanajstih metrov ni bilo težko zadeti prostora med vratnicama.

SORODNE NOVICE

DELI NA