Nafta prikovana na dno


Nafta je v 35. krogu Prve lige v Lendavi izgubila proti Domžalam z 0:2 (0:0).

Domžalčanom je bila današnja tekma le za prestiž, Nafti pa za goli obstoj, saj so lahko Lendavčani le ob zmagi računali na deveto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Zaradi poškodb in kartonov so bili oboji močno oslabljeni, domači so pogrešali šest nogometašev, Domžalčani pa kar 17.

Omeniti velja še, da je zadnja prvenstvena zmaga Lendavčanov segala v lanski november. Na koncu so s porazom že dokončno postali drugoligaši.

Prvo priložnost so imeli domači v osmi minuti, toda strel Darka Atanasova je končal v naročju vratarja gostov Izidorja Balažiča. V protinapadu se je po hudi napaki Naftine obrambe znašel Dejan Gerić, a je domači branilec Miha Korošec v zadnjem hipu rešil kočljiv položaj. Tri minute pozneje se je po podaji Gerića sam pred vratarjem Darkom Pršo znašel Igor Radovanović, Naftin vratar pa je z nogo strel odlično obranil.

V 17. minuti se je zatresla vratnica pri gostih. Po predložku je z glavo sprožil Aleksander Jerebic, zadel okvir vrat, odbito žogo pa je nato Rok Vori poslal čez vrata. Nova priložnost se je ponudila v 25. minuti, a je strel Leutrima Osaja zadel enega gostujočih branilcev. Deset minut pred koncem prvega dela je Gerić močno udaril, a je žoga zapustila igrišča tik nad prečko vrat domačih.

V nadaljevanju se je nova priložnost naftašem ponudila v 48. minuti. Gostje so se z veliko sreče rešili, saj so žogo izbili pred nosom napadalca Naserja Kajtazija. Pritisk domačih se je stopnjeval, Domžalčani pa so od 66. minute igrali z igralcem manj, po drugem rumenem kartonu je moral predčasno v garderobo Jaka Ihbeisheh. Gostje so v 73. minuti zahtevali enajstmetrovko, ko je v domačem kazenskem prostoru padel Gaber Dobrovoljc, a se piščalka sodnika ni oglasila.

Z igralcem manj pa so Domžalčani v 77. minuti prišli do vodstva, potem ko se je po strelu Jerneja Papeža žoga nesrečno od Korošca odbila v njegovo mrežo. Jalovi napadi brez idej niso obrodili sadov, Lendavčani so bili že na pragu druge lige. V 87. minuti je zadnji žebelj v Naftino krsto zabil rezervist Jure Balkovec, ko je premagal domačega vratarja po hitrem nasprotnem napadu, v katerem se je znašlo kar pet gostov. Domžale bi lahko prišle še do izdatnejše zmage, a je Nafto reševal vratar Prša, toda to je bila za zveste navijače Lendavčanov slaba tolažba, saj bodo v drugi sezoni spremljali le drugoligaško sceno.
 

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 35. kroga Prve lige Nafta - Domžale.

DELI NA