Nafta šokirala prvake
Maribor je v 11. krogu Prve lige v Ljudskem vrtu izgubil z Nafto z 0:2 (0:1).

Niz treh zaporednih tekem na domačem igrišču v enem tednu se ni začel po okusu Maribora, proti lendavski Nafti je doživel drugi poraz v tej sezoni, prihodnji teden pa v Ljudski vrt prihajata še dva tekmeca: v četrtek angleški Birmingham City, v nedeljo pa kranjski Triglav.

Lendavčani so v zgodnjem obdobju tekme "šokirali" Mariborčane, po prostem strelu na sredini igrišča se je žoga odbila do Brazilca Gabrijela Da Silve, ki je z natančnim strelom v desni spodnji kot ukanil rezervnega reprezentančnega vratarja Jasmina Handanovića.

Le štiri minute pozneje sta pred mariborskimi vrati kombinirala Da Silva in Arpad Vaš, slednji je v ogenj poslal Madžara Rolanda Polareczkija, Handanović pa z uspešnim posredovanjem zaustavil njegov strel. V 20. minuti so zagrozili tudi gostitelji, Željko Filipović je lepo podal do Marcosa Tavaresa, njegov strel z 20 metrov pa je zletela tik ob vratnici. Do konca polčasa je imela mariborska zasedba jalovo premoč, strnjena obramba Nafte pa je bila vseskozi na pravem mestu.

V začetku drugega polčasa je mariborski strateg Darko Milanič malce osvežil zasedbo, namesto Gorana Cvijanovića in Etiena Velikonje sta vstopila Matic Črnic in Dalibor Volaš, a je bila tekma v 49. minuti za več kot pol ure prekinjena zaradi okvare žarometov.

Po prekinitvi so Mariborčani uprizorili totalni napad in pletli mrežo pred vrati Lendavčanov, najlepšo priložnost pa je zapravil Tavares v 62. minuti. A gosti jim niso ostali dolžni, vsak njihov nasprotni napad je pomenil resno nevarnost: strel Boštjana Zelka je zletel mimo vrat, po poskusih Polareczkija z glavo in Vaša s 25 metrov pa se je izkazal Handanovič.

V nadaljevanju so Mariborčani skušali izenačiti izid, a vsi njihovi poskusi so bili neuspešni. Usodo gostiteljev je v 86. minuti zapečatil Stjepan Caban, ki se je na desni strani izognil prepovedanemu položaju in rutinsko premagal Handanoviča za končnih 2:0.

SORODNE NOVICE

DELI NA