Nafta ugnala Interblock
Lendavčani še naprej ostajajo neporaženi na domačem igrišču. Tokrat so zanesljivo odpravili ambicioznega tekmeca iz Ljubljane, ki je v Prekmurju končal niz šestih tekem brez poraza.

Domačini so v prvem polčasu povsem zasenčili favorizirane goste in si priigrali izdatno prednost.  Domačini so stopnjevali pritisk in mreža Interblocka se je v 19. minuti prvič zatresla. Vassiljev je izvedel kot z leve strani, Caban pa je visoko skočil in z glavo zabil žogo pod prečko.

Osem minut zatem je Janković sprožil strel čez okvir vrat, v nasprotnem napadu pa se je ponudila še ena priložnost Zahori, a je odlični Luk z nogo rešil svoja vrata. Priložnost tekme je zapravil Adilović v 28. minuti. Lo Duca mu je podal idealno žogo z desne strani, Naftin napadalec pa je z vsega treh metrov zgrešil prazna vrata. A so domači spet zabili - vratar Luk je izbil dolgo žogo vse do Lo Duce, ki se je dobro znašel in z desetih metrov z desne strani premagal vratarja Rozmana.

Živčni Ljubljančani so bili v podrejenem položaju, še večje težave pa so se pojavile po 51. minuti, ko so ostali z igralcem manj. Zaradi drugega rumenega kartona je moral v slačilnico Iličić, ki je s simuliranjem želel izsiliti enajstmetrovko. V 62. minuti je Rozman kar dvakrat rešil mrežo, potem ko je obranil strela Gerenčerja in Jankovića. Čeh bi v 69. minuti lahko dokončno odločil tekmo, a je preveč okleval pred vrati Interblocka.

Dve minuti pozneje je še eno priložnost zapravil še Gerenčer. Poskus Matića od daleč tudi ni prinesel spremembe izida, tako da so se gosti vdali v usodo. Šest minut pred koncem je Majcen sprožil strel s 15 metrov mimo leve vratnice in sanj o uspehu gostov je bilo konec. Še več, v zadnji minuti je Vassiljev zapravil novo priložnost za 3:0, iz rok pa je ni izpustil Janković v sodnikovem podaljšku, ko je z glavo postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

DELI NA