Nafta ugnala knape
Nafta je v 28. krogu Prve lige premagala Rudar z 2:0 (0:0).



Naftaši in velenjski knapi so tradicionalni tekmeci, tako iz prvo- kot drugoligaških dni. Po dveh zaporednih prvenstvenih porazih so oboji zašli v rezultatsko krizo in medsebojni obračun je bila priložnost za ene in druge, da prekinejo niz porazov. To je uspelo Nafti, ki se je še utrdila na tretjem mestu.



Bolj podjetno so začeli gosti in v drugi minuti je Fabijan Cipot padel v domačem kazenskem prostoru, a se piščalka sodnika ni oglasila. Pet minut pozneje je Rok Buzeti pokazal mojstrovino na desni strani, dal povratno žogo Bojanu Matajšecu, ki pa je slabo streljal čez okvir vrat.



Že v naslednji minuti se je priložnost ponudila Emilu Miljkoviću, ta pa je bil prepočasen in premalo odločen, tako da je priložnost splavala po vodi.



Nafta bi lahko povedla v 17. minuti, ko je Dalibor Volaš nastreljal enega velenjskih nogometašev, odbito žogo pa je Gregor Bunc iz lepega položaja poslal mimo vrat. Zgoščena obramba gostov je v 21. minuti zadržala dva strela Leona Horvata, nato pa so gosti v 33. minuti ostali z igralcem manj.



Damjan Trifkovič je nepremišljeno z grobim prekrškom pokosil Stjepana Cabana in si prislužil izključitev. Nato pa je Konstantin Vasiljev v zadnji minuti prvega polčasa zgrešil nemogoče. Volaš je z dolgo žogo našel Miljkovića, njegovo podajo pa je ob drugi vratnici prestregel Vasiljev in zgrešil prazna vrata, z vsega nekaj metrov je sprožil čez gol.



V nadaljevanju so Lendavčani oblegali vrata gostov, ki so se povsem povlekli v obrambo. V 52. minuti je silovito sprožil Buzeti z 20 metrov, a se Boban Savič ni pustil presenetiti. Šest minut zatem so domači vendarle povedli. Odlični Boštjan Zemljič je lepo odigral do Bunca, ki je s povratno žogo našel samega Buzetija, ta pa je rutinirano z 12 metrov zadel desni spodnji kot Rudarjevih vrat.



Novo lepo priložnost so domačini zapravili v 69. minuti, ko je Vasiljev najboljšemu strelcu domačih Volašu priigral možnost, da odloči tekmo. Leva stran vrat je bila povsem nezaščitena, Volašu pa niti te priložnosti ni uspelo spremeniti v trenutek odločitve, saj je z žogo zadel nekoga od obrambnih igralcev Rudarja.



Priložnost za povišanje vodstva je zapravil tudi Jernej Repina le dve minuti po vstopu na igrišče, saj je tudi on iz ugodnega položaja zgrešil, kakor tudi strelsko nerazpoloženi Volaš deset minut pred koncem. Zato pa je do zadetka prišlo v zadnji minuti tekme, ko je Jože Benko realiziral dosojeno enajstmetrovko. Pred tem je prekršek naredil Alem Mujaković nad Buncem.

SORODNE NOVICE

DELI NA