Nafta vse nižje
Rudar je v 35. krogu Prve lige premagal lendavsko Nafto s 4:0 (0:0).

Velenjčani so z dobro igro v drugem polčasu prišli do zmage, ki jim ne pomeni veliko, medtem ko je poraz Nafto poslal na deveto mesto.

Prekmurci bodo končno osmo mesto lovili v zadnjem krogu, a imajo za Triglavom dve točki zaostanka. Nafta v zadnjem krogu gosti Koper, Triglav pa gostuje pri Olimpiji.

V prvem polčasu so imeli oboji nekaj obetavnih akcij. Na domači strani je Amel Mujaković v četrti minuti preizkusil Aleša Ajleca, Uroš Korun pa v 17. minuti nevarno izvedel prosti strel, a meril le malce previsoko. Tik pred koncem polčasa je Elvis Bratanović sam prišel pred Ajleca, a je slednji žogo ukrotil.

Nafta je prvič zapretila v 18. minuti, ko je poskusil David Tomažič-Šeruga, ki je le za malce zgrešil cilj, le nekaj trenutkov zatem je z glavo povsem neoviran slabo streljal Marko Balažic, v 39. minuti pa je Vedran Vinko meril s 17 metrov, toda Boban Savič je bil na mestu. V 45. minuti je Nafta kar dvakrat zatresla okvir vrat, najprej je Bojan Matjašec po prostem strelu zatresel vratnico, Balažic pa malce zatem prečko po strelu z glavo.

V drugem polčasu so prvi zapretili gostitelji, a je Denis Grbić streljal preveč po sredini gola. V 64. minuti so knapi povedli, potem ko je Boštjan Jelečević z desne strani lepo podal pred gol, kjer je Bratanović z glavo žogo zabil v Naftino mrežo. Prednost so gostitelji podvojili v 72. minuti, ko se je po globinski podaji sam pred Ajlecem znašel Grbić in ga tudi premagal.

V 77. minuti bi lahko Bratanović zadel za 3:0, a je s šestih metrov žogo poslal čez gol, minuto pred tem pa je Ajleca namučil Denis Klinar. V 87. minuti je Rajko Rotman dokončno odločil zmagovalca, ko je z levico zadel za 3:0, končni izid pa je po protinapadu v 90. minuti postavil Doris Kelenc.

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Nafta
    Oglejte si izjavi po tekmi 35. kroga Prve Lige Rudar - Nafta.

DELI NA