Nafta vzela mero Kopru
Luka Koper je v 9. krogu Prve lige izgubil proti Nafti z 0:3 (0:3).

Branilci naslova državnega prvaka so precej zadržano začeli sezono. Proti Lendavčanom so vpisali že tretji zaporedni poraz, pa čeprav so večino tekme igrali z igralcem več.

Koprčani tako z desetimi točkami zasedajo peto mesto. Povsem drugače je pri Lendavčanih, ki so po šesti zmagi v sezoni že pri 19 točkah, kolikor jih imajo tudi vodilne Domžale (s tekmo manj). Znova se je strelsko izkazal Jože Benko, ki je dosegel dva gola (skupaj osem) in tako še povečal prednost na lestvici strelcev.

Tekma v Novi Gorici se je zaradi obilnega deževja in razmočenega igrišča začela z več kot polurno zamudo. A kmalu po uvodnem sodnikovem žvižgu so gosti povedli. Prosti strel z več kot 25 metrov je sprožil Konstantin Vasiljev in zadel levi spodnji kot vrat slabo postavljenega vratarja Ermina Hasića.

V naslednjih trenutkih tekme so domačini izvedli kar štiri kote zapovrstjo, a je bil le poskus Enesa Handanagića nevaren. Gosti so namreč žogo izbili z golove črte. V 19. minuti je dolgo globinsko žogo na polovico Kopra slabo ocenil vratar Hasić, gostom je pomagala tudi voda na igrišču, Benko pa je z velike razdalje z lobom dosegel drugi zadetek za goste.

Tri minute pozneje je Mitja Brulc pobegnil obrambi Nafte, Erdžan Bečiri pa ga je na robu kazenskega prostora v čisti situaciji za dosego gola zrušil. Sodnik mu je upravičeno pokazal rdeč karton, Kristijan Polovanec pa je nato s prostega strela zgrešil cilj. Gosti so odlično učinkovitost kronali v 34. minuti, ko je po lepem protinapadu Benko prišel sam pred Hasića in ga zanesljivo premagal.

V drugem polčasu, ko so bile razmere za igro že povsem vaterpolske, so številčno močnejši Koprčani ves čas napadali in si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek. V 46. minuti sta Amer Jukan in Brulc, ko sta bila povsem sama pred Tomažem Murkom preveč "komplicirala".

V 64. minuti je bil v kazenskem prostoru sam Davor Bubanja, a se je izkazal Murko. Deset minut zatem je Danijel Marčeta sam z osmih metrov streljal čez Naftina vrata. Tri minute pred koncem je Ivica Guberac s 30 metrov dobro sprožil, še bolj pa se je izkazal Naftin vratar. Zadnjo priložnost so domačini zapravili v 90. minuti, ko Bubanja niti s treh metrov ni zmogel zadeti gostujočega gola.

SORODNE NOVICE

DELI NA