Nafti zmaga ob jezeru
Rudar je v 18. krogu Prve lige v Velenju  izgubil proti Nafti z 2:4 (0:2).

Čeprav so velenjski nogometaši na lestvici precej višje od Nafte, ki je bila do tega kroga na predzadnjem mestu, pa vloge papirnatega favorita niso upravičili. Lendavčani so z zgodnjima zadetkoma v prvem delu ter še enim na začetku drugega hitro odločili tekmo v svoj prid in se veselili pete zmage v prvenstvu.

Rudar je na drugi strani vpisal šesti poraz in je točkovno (24) izenačen z Domžalami v sredini lestvice.

Lendavčani so odlično začeli tekmo v Velenju, saj so po 13 minutah vodili že z 2:0. Že v četrti minuti je Prekmurce v vodstvo popeljal Dejan Sreš z lepim strelom z dobrih 20 metrov, v 13. minuti pa je napako domače obrambe kaznoval Miha Korošec in podvojil prednost Nafte.

Domači nogometaši so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 15. minuti, zaključil pa jo je Amel Mujaković s strelom v zunanji del mreže. V nadaljevanju sta imeli ob ekipi po nekaj polpriložnosti in zaključnih strelov, enega nevarnejših je s prostega strela v 31. minuti sprožil Damjan Trifković, vendar se je Darko Prša izkazal.

Kljub temu, da so Velenjčani odločneje začeli drugi del, pa so Lendavčani hitro še povišali prednost, saj je lepo akcijo gostov v 56. minuti učinkovito zaključil Gabriel Da Silva. Velenjski strateg Milan Djuričić je hitro opravil vse tri menjave in skušali rešiti, kar se je rešiti dalo.

Elvis Bratanović je imel v 74. minuti priložnost za znižanje zaostanka, a je iz bližine meril v Pršo, vse upe po kakršnem koli preobratu pa je pokopal Da Silva v 79. minuti, ko je uspešno zaključil protinapad po napaki Sebastjana Berka. Gostitelji so v izdihljajih tekme veliko poskušali s streli, Stjepan Caban je tudi zatresel prečko lastnega gola, Bratanović pa je bil tisti, ki je vsaj ublažil poraz z zadetkoma v 89. minuti in sodniškem dodatku.

SORODNE NOVICE

  • 19.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 18. kroga Prve lige Rudar - Nafta.

DELI NA