Naslov prvaka je oddan

Maribor se pet krogov pred koncem Prve lige lahko veseli svojega desetega naslova prvaka in drugega zapored.

Mariborčani imajo po 31 krogih neulovljivih 17 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Olimpijo.

Maribor, ki je naslov najboljšega v državi (kot prvi v slovenski prvoligaški konkurenci tako zgodaj) potrdil z zmago z 8:0 proti Triglavu, je najtrofejnejši slovenski klub z desetimi naslovi državnega prvaka, Olimpija in Gorica sta bili najboljši po štirikrat, Domžale dvakrat, Luka Koper pa enkrat.

Izbranci Darka Milaniča so bili letos zelo prepričljivi v prvenstvu. Praktično so ligo v svoj prid odločili že v jesenskem delu, spomladi pa so z bolj ali manj enakim kadrom kot jeseni le še potrdili primat na slovenskih tleh, ki lahko gede na stanje kluba trajal še v prihodnosti.

"Z naše strani je bila to danes čudovita tekma, dominirali smo od začetka, si priigrali veliko število priložnosti, osemkrat zadeli, kar je rekord sezone, tako da se sem zelo zadovoljen. Fantje si za današnjo zmago, za praznik, ki so ga priredili navijačem, in za celo sezono zaslužijo čestitke," je po tekmi povedal trener Darko Milanič.

Mariborčani so doslej v sezoni doživeli vsega tri poraze, in sicer v 7. krogu, ko so v Ljubljani z 1:4 izgubili proti Olimpiji, v 11. krogu, ko so doma klonili pred Nafto z 0:2, in v 22. krogu, ko so v Kranju presenetljivo izgubili z 1:2 proti današnjemu tekmecu. Prav zmaga z 8:0 proti Triglavu je tudi najvišja v prvenstvu.

"Zelo smo zadovoljni. Ta naslov smo pričakovali. Danes smo spet dali vse od sebe, da smo čim prej prišli do prednosti. Lahko smo zelo zadovoljni s to najvišjo zmago Maribora. Na nek način smo se želeli maščevati za tisti poraz v Kranju, ampak stremeli smo predvsem k temu, da čim prej osvojimo naslov. To nam je uspelo tako zgodaj kot še nikomur doslej," pa je po tekmi povedal strelec treh golov na zadnji tekmi Etien Velikonja.

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Maribora, s tekme 31. kroga Prve lige Maribor - Triglav.
  • 22.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor potrdil naslov
    Maribor je v 31. krogu Prve lige doma premagali Triglav z 8:0 in si zagotovil deseti naslov prvaka.

DELI NA