Neodločen veliki derbi
Maribor in Olimpija sta se velikem derbiju 16. kroga Prve lige v Ljudskem vrtu razšla z 2:2 (1:2).

Težko pričakovani veliki derbi med Mariborom in Olimpijo, ki je znova ponudil veliko (od zadetkov, priložnosti do iskric med igralci, številnih navijačev ...), se je končal z delitvijo točk. Čeprav se ta izid zdi najbolj "pravičen", pa z njim ni bilo zadovoljno nobeno moštvo.

Ljubljančaniso dvakrat vodili in imeli za nameček še večino tekme igralca več na igrišču, toda prednosti niso znali vnovčiti, tako da ostajajo na tretjem mestu na lestvici, medtem ko Mariborčani še naprej kraljujejo na vrhu.

Mariborčani so tekmo bolje začeli in prek Agima Ibraimija v drugi in četrti minuti sprožili prva strela. V uvodnih 20 minutah so oni skrbeli za ritem igre, v 22. minuti pa ostali na igrišču le z deseterico. Živčni Dejan Mezga je namreč z glavo namerno udaril Matica Finka in dobil rdeč karton.

Že šest minut pozneje so Ljubljančani unovčili številčno prednost. Martin Milec je namreč slabo odbil žogo v svojem kazenskem prostoru, jo praktično nastavil Davorju Škerjancu, ki je s strelom iz prve s 15 metrov matiral nemočnega Jasmina Handanovića.

V 32. minuti so imeli tudi gostitelji priložnost za zadetek, ko je po podaji Marcosa Tavaresa Dalibor Volaš stekel sam proti Elvisu Džafiću, a je bil slednji uspešnejši. Toda v sodniškem podaljšku prvega polčasa so domačini izid le poravnali. Po podaji z desne strani je Džafić žogo slabo odbil le do Ibraimija, ki jo je poslal v mrežo.

Toda razburjenja v prvem delu še ni bilo konec. V tretji minuti dodatka - bilo je kar nekaj prekinitev - se je za strel od daleč odločil Dare Vršič, Handanović je žogo s težavo odbil, žoga pa je končala pri Filipu Valenčiču, ki je pozorno spremljal akcijo in iz bližine Olimpiji priigral novo vodstvo.

Drugi polčas so odločneje začeli gostitelji, ki so kljub igralcu manj iskali izenačenje, vendar jim Ljubljančani niso dopustili resneje ogroziti svojih vrat. Toda v 68. minuti so domači navijači le slavili nov zadetek. Po protinapadu Aleksandra Rajčevića je do žoge na levi strani kazenskega prostora Olimpije prišel Goran Cvijanović in z lepim strelom v nasprotni zgodnji kot izid znova izenačil. Tudi v končnici tekme so bili Mariborčani tisti, ki so večinoma kazali več želje po novem zadetku, toda mreži se nista več zatresli.

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Maribora,  s tekme 16. kroga Prve lige Maribor - Olimpija.

DELI NA