Neodločeno med Primorci
Luka Koper in Hit Gorica sta se v 23. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Primorski derbi se je po všečni predstavi končal s pravično delitvijo točk. Točka za Koper pomeni zanesljivo ohranitev tretjega mesta (ima še šest točk pred četrto Olimpijo), Gorica pa je z devetimi točkami manj sedma.

Od Olimpije jo ločijo tri točke, pred Triglavom na osmem mestu pa imajo Primorci točko naskoka.

V srečanje so bolje krenili domači nogometaši. Po priložnosti Milana Osterca (12.) in Danijela Marčete (18.) je v 23. minuti Konstanin Vasiljev lepo našel na levi strani Marčeto, ki je z natančnim diagonalnim strelom s 16 metrov premagal Anžeta Rupnika.

V drugem delu prvega polčasa so do sape prišli tudi gosti. Nekdanji nogometaš Kopra Vito Plut se je v 41. minuti lepo znašel v kazenskem prostoru, z 12 metrov natančno streljal proti vratom Ermina Hasića in zatresel mrežo domačih.

Dve minuti pozneje je najnevarnejši pri gostih William Franklin Vicente pritekel sam pred Hasića, a se je domači vratar izkazal.

Koprski vratar je bil v ospredju tudi v prvih 15 minutah drugega polčasa. Goran Galešić (53.), Vicente (57.) in Alen Jogan (64.) iz lepih priložnosti niso znali ukaniti razpoloženega domačega vratarja.

Kazen za zgrešene priložnosti je prišla v 65. minuti, ko se je v gneči pred Rupnikovimi vrati najbolje znašel rezervist Dejan Marijanović in povedel Koper v vodstvo z 2:1.

Nadaljevanje tekme je bilo izenačeno, gosti pa so do "rešilnega" zadetka prišli v 77. minuti, ko je Vicente še tretjič na tekmi prišel sam pred Hasića, a bil takrat uspešen. V zaključku tekme sta David Bundelra pri domačih (odlična obramba Rupnika) in Plut pri gostih (slab strel napadalca Gorice) zamudila zadnji priložnosti za zmago.

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper-Gorica
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige Koper-Gorica.

DELI NA