Neodločeno na Fazaneriji
Mura in Rudar sta se v 13. krogu Prve lige v Murski Soboti razšla brez golov.

Po šestih tekmah brez poraza in remiju v velikem pomurskem derbiju so Sobočani z optimizmom pričakali čvrste Velenjčane, proti katerim so črno-beli v Velenju tesno izgubili, a se je tekma končala brez zmagovalca.

Po začetnih minutah otipavanja so gosti v sedmi minuti uprizorili prvi resnejši napad, Damjan Trifković pa je slabo zaključil akcijo in žoga je bila lahek plen za dobro postavljenega vratarja Aleša Luka. V igri med dvema kazenskima prostoroma je v 23. minuti do priložnosti prišla tudi Mura: po izjemni podaji Rajka Repa je Mate Eterović silovito sprožil s 15 metrov z leve strani, žoga pa je končala visoko nad velenjskimi vrati.

Oboji so igrali previdno in ni bilo pravih priložnosti, gledalci pa so nejevoljno spremljali srečanje, ki je bilo v prvem polčasu najslabše v sezoni. Šele v zadnji minuti prvega dela je poskus Eterovića dvignil gledalce na noge, a je žoga zletela mimo leve vratnice.

Že v drugi minuti nadaljevanja je hitri Mitja Lotrič pripravil priložnost Eteroviću, ki pa ni zadel žoge in ostalo je pri 0:0. Mura je imela izjemno priložnost v 65. minuti, ko se je Damjan Bohar znašel sam pred velenjskim vratarjem Bobanom Savićem, ga preigral, nato pa odšel nekoliko preveč desno in priložnost je splavala po vodi.

Amel Mujaković se je le nekaj minut po vstopu v igro odločil za strel z 18 metrov, muraši pa so imeli srečo, saj je žoga švignila tik mimo leve vratnice. Devet minut pred koncem je po sijajnem prodoru Lotriča Damjan Bohar zgrešil še eno veliko priložnost za domače, saj je bil sam pred vratarjem, a je streljal mimo desne vratnice.

Zadnje minute srečanja so Sobočani igrali z igralcem manj, zaradi drugega rumenega kartona je moral predčasno pod prho Mitja Lotrič. Gostitelji so imeli v sodnikovem podaljšku še eno priložnost, v gneči pa so zadeli le vratnico.

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote,  s tekme 13. kroga Prve lige Mura - Rudar.

DELI NA