Neodločeno na Ptuju
Labod Drava in Luka Koper sta se v 20. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Dvoboj zadnje in prve ekipe prvenstva se je na Ptuju končal brez zmagovalca. S točko pa so bržčas bolj zadovoljni vodilni Koprčani, ki so bili večino tekme povsem nenevarni, medtem ko so zadnjeuvrščeni domačini pokazali več želje po zadetku. Kljub temu so bili vse do 83. minute na robu šestega zaporednega poraza, a Ekpokijev zadetek jim je prinesel vsaj točko.

Gostitelji so bili v prvem polčasu odločnejši tekmec. Že v četrti minuti je nase opozoril Kronaveter s prodorom, ki se ni uspešno končal, tako kot tudi ne poskus Prejaca z glavo v isti minuti. Po nekajminutnem zatišju je Andjelković s strelom z glavo spet poskrbel za nekaj vzdihljajev na tribunah, nič več pa ni uspelo niti Semlerju v 21. in Ekpokiju v 25. minuti.

Še manj pa so pokazali Koprčani. Brez odsotnih Pavlina, Karića, Brulca in Sesarja so bili povsem nenevarni. V prvem polčasu si niso priigrali niti ene omembe vredne priložnosti, tako da so bili z neodločnim izidom lahko bolj zadovoljni kot domačini.

Uvodni trenutki drugega polčasa niso bili nič bolj navdušujoči. Tako gostiteljem kot gostom (na Ptuj jih je pripotovalo le 15) ni uspelo izpeljati nobene obetavne akcije, še najbolj nevarno je bilo v 57. minuti, ko je s prostega strela malce previsoko meril Božičič. Dotlej slabši tekmeci z Obale pa so v 70. minuti povedli.

Kljub temu, da je eden domačih nogometašev ležal na tleh, je Radujko sam krenil proti ptujskim vratom, ki jih ni mogel zaščititi niti vratar Bučar. Po golu so domači pritisnili proti koprskemu kazenskemu prostoru, kar se jim je obrestovalo v 83. minuti, saj je Ekpoki lepo preigral vratarja in izenačil.

SORODNE NOVICE

DELI NA