Neodločeno v Celju
CM Celje in Olimpija sta se v 10. krogu Prve lige v Celju razšla z neodločenim izidom 0:0.

Celjani, ki bi jim še kako prav prišle nove tri točke, niso znali unovčiti številčne premoči proti Olimpiji. Cel drugi polčas so imeli na voljo igralca več, a so bili njihovi napadi jalovi, tako da so zeleno-beli kljub izključitvi Matica Finka s seboj odnesli pomembno točko. Ta jih spet postavlja na drugo mesto na lestvici, medtem ko Celjani ostajajo osmi.

Celjani so nastopili brez kaznovanega Sebastjana Gobca, pri Olimpiji pa sta zaradi enakega razloga manjkala Sreten Sretenović in Boban Jović, nared pa ni bil niti Antonio Delamea Mlinar. Trener gostov Dušan Kosić je v prvo enajsterico poslal branilca Mitjo Kovačeviča in napadalca Marka Nunića, ki sta za Olimpijo prvič zaigrala v prvoligaški konkurenci.

V prvem polčasu je bila Olimpija malce boljši tekmec, v 24. in 27. minuti si je tudi priigrala priložnosti prek Dareta Vršiča. Prvi strelec lige je najprej poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, nato pa še z glavo, obakrat pa se je izkazal Amel Mujčinović.

Domačini, ki so prvič zapretili v 22. minuti, ko je Roman Bezjak zgrešil iz bližine, pa so imeli izjemno priložnost za vodstvo ob koncu prvega polčasa. Takrat je po strelu Bezjaka Matic Fink na golovi črti žogo zaustavil z roko. Sledil je rdeč karton za Olimpijinega igralca in enajstmetrovka za Celjane. Izvedel jo je Zoran Pavlovič, Elvis Džafić pa jo je obranil.

V drugem polčasu so Celjani skušali unovčiti številčno premoč, toda to jim ni najbolje uspevalo (sprožili so le nekaj nenatančnih strelov), v 70. minuti so celo Ljubljančani zapretili - znova prek Vršiča s prostega strela -, a je bil Mujčinović spet pripravljen. Domači trener Damjan Romih je v želji po osvojitvi treh točk zamenjal oba napadalca, toda kljub občasnemu pritisku Celjanom ni uspelo najti poti skozi disciplinirano ljubljansko obrambo.

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Olimpija
    Oglejte si izjavi s tekme 10. kroga Prve lige Celje - Olimpija.

DELI NA