Neodločeno v Celju
Celje in Nafta sta se v 23. krogu Prve lige v Celju razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

 
Na Areni Petrol, na kateri se je zbralo približno 500 gledalcev, sta se pomerila osmo- in devetouvrščena ekipa prvenstva. Medtem ko so si Celjani želeli povečati prednost pred dnom lestvice, pa so Lendavčani v mesto ob Savinji dopotovali z željo po približanju moštvom s sredine lestvice.



Ne enim ne drugim se želje niso uresničile. Oboji so v tekmečevo mrežo - in to že v prvem polčasu - poslali po eno žogo. Pri gostih jo je Blaž Dolinar, pri domačih pa Klemen Medved.


Tekma se je začela s pobudo Celjanov, ki pa je niso izkoristili za kakšno konkretnejšo akcijo. Po 15 minutah se je opogumila tudi Nafta in prišla do dveh zaključnih strelov, a ne preveč nevarnih za Matica Kotnika. V 31. minuti so Lendavčani povedli, potem ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Blaž Dolinar in z glavo matiral celjskega vratarja.


Toda vodstvo je zdržalo le deset minut, saj se je na drugi strani med strelce vpisal Klemen Medved, ki je prišel do žoge po ostri podaji Romana Bezjaka z desne strani. Tik pred koncem polčasa je nevarno meril še Marijo Močić, ki je žogo poslal le malo mimo desne vratnice Naftinega gola, na drugi strani pa je Arpad Vaš s prostega strela le malo ogrel Kotnikove dlani.


Drugi polčas se je začel kar živahno, s streli na obeh straneh (Boštjan Zelko in Dejan Sreš za Nafto, Matej Centrih in Močić za Celje), ki pa niso spremenili izida. V 68. minuti so bili znova nevarni gosti, Sreš je izvedel prosti strel in namučil Kotnika, ki pa se je znova izkazal. Do konca tekme sta imeli ekipi vsaka še po eno priložnost. V 85. minuti je Marko Krajcer z glavo meril malo mimo lendavskih vrat, že v sodniškem dodatku pa je Gabrielu Da Silvi veselje preprečil Matic Kotnik.

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Celja, s tekme 23. kroga Prve lige Celje - Nafta.















DELI NA