Neodločeno v Domžalah
Domžale so se v 31. krogu Prve lige z velenjskim Rudarjem razšle z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Tekma med Domžalami in Rudarjem je bila zelo pomembna za obe ekipi, saj bi za obe moštvi zmaga pomenila, da še ostajata v boju za tretje mesto v prvenstvu, ki še vodi v kvalifikacije za evropsko ligo.

V domačem taboru so si veliko obetali, saj so Domžalčani pokazali dobro formo in bili pred današnjo tekmo neporaženi na štirih zaporednih prvenstvenih obračunih. Tako je ostalo tudi danes, saj sta se ekipi razšli z remijem.

Uvodne minute so bile kar živahne, Domžalčani so si že v 4. minuti priigrali prvo priložnost, ko je Mitja Zatkovič ukradel žogo na sredini igrišča, podal do Janija Šturma, ta je podaljšal do Matica Seferovića, ki je streljal s kakšnih 25 metrov in le za las zgrešil levo vratnico vratarja Bobana Saviča. Nato je ritem igre nekoliko padel.

A vodstvo so si že v 18. minuti priigrali gosti, ko je Damjan Trifković prodrl ob "avt"-liniji, podal v sredino do Nedzebedina Selimija, ta je podaljšal do Roka Kronavetra.

Slednji je na vrhu kazenskega prostora streljal, žoga se je odbila od noge Darka Topiča in v velikem loku preletela domačega vratarja Nejca Vidmarja ter končala v mreži. Že tri minute pozneje so Velenjčani spet nevarno zapretili. Na vrhu kazenskega prostora je ponovno do strela prišel Kronaveter in meril za las mimo desne vratnice domačega vratarja.

Nato je sledilo nekaj priložnosti na obeh straneh, a razmerje moči je v 35. minuti poravnal Damir Pekič. Akcijo je na levi začel Tadej Apatič, nadaljeval jo je Zatkovič, ki je na kratko podal do Marka Drevenška.

Ta je na desnem robu kazenskega prostora našel Pekiča, ki je z izjemnim diagonalnim strelom v zgornji desni kot, pravim evrogolom premagal nemočnega vratarja Saviča. Domžalčani so imeli sicer v prvem polčasu več od igre in so si priigrali več priložnosti, a varovanci trenerja Bojana Prašnikarja so znali gostiteljem dobro zoperstaviti.

Drugi polčasi se je začel podobno kot prvi - brez pravih priložnosti na obeh straneh. V 60. minuti so imeli gosti priložnost spet preiti v vodstvo, saj je bil spet pri strelu Kronaveter, ki je meril močno, a premalo natančno in vratarju Vidmarju je uspelo žogo odbiti. Že tri minute pozneje so se Domžalčani spet reševali, a je domačim branilcem v gneči uspelo žogo izbiti.

Nato je sledila lepa priložnost Pekiča v 68. minuti, ko je streljal v prvi vratarjev kot, a je bila žoga malenkost previsoka. V naslednjih minutah so se Velenjčani, bolj kot ne, premaknili na svojo polovico, a Domžalčani vseeno niso našli prave rešitve in so nanizali nekaj polpriložnosti.

A v 84. minuti se je sam pred domačim vratarjem znašel Marian Tomčak, a je zadel le zunanji del mreže. Čeprav so bili gostitelji morda podjetnejši, pa niso znali predreti čvrste velenjske obrambe, tako da se je tekma končala z delitvijo točk.

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Domžale - Rudar
    Oglejte si izjave s tekme 31. kroga Prve lige Domžale - Rudar.

DELI NA