Neodločeno v Lendavi
Nafta in CM Celje sta v 2. krogu Prve lige remizirala 2:2.

Tako v lendavskem kot celjskem taboru so se med tednom dogajale nenavadne "trenerske" in druge peripetije. Očitno so na obe ekipi tudi enako vplivale, saj so gledalci v Prekmurju videli delitev točk. Moštvi sta tako vpisali prvo točko v letošnjem prvenstvu, Nafta, ki je današnjo tekmo končala le z desetimi igralci, saj je bil ob koncu izključen Caban, je namreč uvodoma izgubila v Velenju, Celje pa v Kopru.

V uvodnih minutah so bili bolj zbrani gostje in v četrti minuti se je Dvorančič sam znašel pred vratarjem Lukom, ki je z nogo rešil Lendavčane pred prejetim zadetkom. Domači so odgovorili sedem minut kasneje in se veselili prvega prvenstvenega zadetka, strelec pa je bil debitant v ekipi - madžarski nogometaš Koplarovics. Pred zadetkom je Sebök prepustil žogo, Koplarovics je stekel iz druge vrste in z 12 metrov neubranljivo zadel mrežo Mujčinoviča.

Sebökov predložek z desne strani v 23. minuti je Bakarič uspel "razčistiti" v 31. minuti pa je bila Nafta blizu višjemu vodstvu. Po lepi akciji Mujakoviča in povratni žogi Bunca je sprožil Sebök, žogi pa je pot do mreže zaustavilo telo enega od obrambnih igralcev Celja. Dve minuti zatem so gostje izvajali prosti strel s kakšnih 22 metrov. Po kratki podaji je Gobec močno streljal, ob dotiku vratarja Luka pa je žoga zadela prečnik.

Zadnje minute prvega dela so na igrišču prevladovali gostje in znali unovčiti pobudo. Najprej je v 37. minuti, po predložku Urbanča, mojstrsko reagiral Dvorančič in s pol-volejem zadel domačo mrežo med rokama nemočnega Luka. Le tri minute kasneje so Celjani vodili. Podajalec je bil Gobec, spreten pa je bil Biščan, ki je z desne strani, s sedmih ali osmih metrov, zadel levo vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo. Minuto pred koncem prvega polčasa je sledila še ena nevarna akcija prebujenih Celjanov, v režiji Biščana in Dvorančiča pa je žoga zletela mimo okvirja domačih vrat.

V nadaljevanju so pobudo prevzeli Lendavčani. Najprej je v 55. minuti po predložku Vasiljeva tik ob levi vratnici zamudil Peter Gerenčer, ki bi bil lahko strelec že ob svojem prvem dotiku z žogo. Le dve minuti zatem, po novi podaji estonskega reprezentanta, je grdo zgrešil Buzeti. Razpoloženi Vasiljev je v 61. minuti izvajal prosti strel, z 22 metrov je silovito in natančno, a je po odličnem posredovanju Mujčinoviča ostalo pri tesnem vodstvo gostov.

Vasiljev, borben a osamljen, je tudi četrtič v kratkem obdobju poskušal, a je tudi ta žoga zgrešila okvir. V 78. minuti je sledil nov poskus Vasiljeva čez gol, potem pa so domači zasluženo izenačili. Peter Gerenčer je ob neodločni celjski obrambi silovito sprožil, Mujčinovič je s težavo odbil žogo, Sebök pa je bil na pravem mestu in hladnokrvno s sedmih osem metrov zadel mrežo. V sodnikovem dodatku si je zaradi grobega prekrška izključitev prislužil domači obrambni igralec Stjepan Caban.

SORODNE NOVICE

DELI NA