Neodločeno v Lendavi
Nafta in Mura sta se v 12. krogu v Lendavi razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Na krilih velikih zmag v minulem krogu, ko je Nafta slavila v Mariboru, Mura pa doma premagala Hit Gorico, sta prekmurska kluba bila bolj za tri točke in tudi za krono najboljšega v regiji.

Domači strateg Stanko Preradović ni mogel računati na Stjepana Cabana (kartoni), trener gostov Ante Šimundža, ki je slavil 40. rojstni dan, pa je imel na voljo vsa orožja.

Pred rekordnim številom gledalcev lendavskega stadiona so imeli domači začetno pobudo in s svojo igro nadzorovali položaj. Šele v 21. minuti so gledalci videli prvi resnejši poskus, ko je Rajko Rep po podaji Leona Horvata silovito sprožil z roba kazenskega prostora kak meter mimo desne vratnice. V 28. minuti je po podaji Arpada Vaša z desne strani zamudil Boštjan Zelko.

V 33. minuti se je Rep še enkrat odločil za strel s 30 metrov, vratar Aleš Ajlec pa je žogo odbil čez gol. Na drugi strani je po prekršku Damjana Ošlaja Vaš s prostega strela dobro ogrel dlani Murinega vratarja, v naslednjem napadu pa so Lendavčani povedli.

Gabriel Da Silva se je prebil po desni strani in močno podal v sredino, kjer je bil vratar Aleš Luk prekratek in David Tomažič-Šeruga je bil na pravem mestu ter zabil žogo v gol s petih metrov. Veselje naftašev je bilo kratko, saj so Sobočani minuto pred koncem prvega dela izenačili. Horvat je izvedel prosti strel s 25 metrov, žoga je nekoga oplazila v živem zidu in presenetila Naftinega vratarja.

V nadaljevanju so gosti že v 47. minuti zapravili izjemno priložnost za vodstvo. Mate Eterović je bil po hitrem protinapadu iz oči v oči z vratarjem domačih, ki je žogo odbil, a le do Damjana Boharja. Ta jo je usmeril proti praznim vratom, kjer pa jo je hitri Roland Polareczki odbil z golove črte. Kazen je sledila v 51. minuti, ko je po Vaševi podaji z leve strani Aleksander Jerebic z glavo zadel levi kot domačih vrat.

Sledili sta dve priložnosti Mure, preko Eterovića in Ošlaja, a se je obakrat izkazal zanesljivi domači vratar. Ošlaj je nato v 60. minuti zapravil še eno izjemno priložnost za črno-bele, saj je neoviran z glavo zgrešil. Le minuto pozneje je nevarno streljal Polareczki z 18 metrov, a za las zgrešil cilj.

V razburljivem srečanju je treba opozoriti na lep strel Nusmirja Fajiča z roba kazenskega prostora, ki je končal le nekaj centimetrov nad okvirjem. Razburjenja so se vrstila in 12 minut pred koncem je Mura izenačila, potem ko je Fajić po napaki domače obrambe sam prišel pred Ajleca in zadel za 2:2.

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Mura
    Oglejte si izjavi iz Lendave,  s tekme 12. kroga Prve lige Nafta - Mura.

DELI NA