Neodločeno v Novi Gorici
Hit Gorica in Celje sta se v 22. krogu Prve lige v Novi Gorici razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Novogoričani in Celjani so nogometno pomlad začeli z delitvijo točk. Tako eni kot drugi so na tekmi zabili po en zadetek, oba v prvem polčasu, veselila pa sta se Sandi Arčon pri domačih in Roman Bezjak pri gostih. Tako Primorci kot Štajerci so vpisali peti remi v prvenstvu. Za domače to pomeni, da so po zmagi Olimpije zdrsnili na tretje mesto, medtem ko so Celjani zadržali osmo mesto.
 
Novogoričani so dobro začeli tekmo in že v osmi minut zadeli za 1:0. Aris Zarifović je poslal dolgo podajo, žoga se je nato odbila čez gostujočega branilca točno na glavo Sandija Arčona, ki je žogo poslal v prazno celjsko mrežo. Po golu so Celjani prevzeli pobudo, a šele v 31. minuti ogrozili domačega vratarja.

Najprej je Dejan Krljanović streljal z roba kazenskega prostora, nato pa še Benjamin Verbič po kotu, obakrat je Vasja Simčič dobro posredoval. Na nasprotni strani je takoj zatem nevarno meril Dino Martinović, a le za malo zgrešil cilj. V 41. minuti pa je Matija Širok po mnenju sodnika v kazenskem prostoru spotaknil Bezjaka, zaradi česar je sledila enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel kar Bezjak.

V 52. minuti je imel William Franklin Vicente priložnost za novo vodstvo Gorice, toda nekoliko z leve strani je zatresel le zunanji del mreže. Enajst minut pozneje je bil blizu celjskega vodstva Andraž Žurej, ki je z roba kazenskega prostora zadel vratnico novogoriških vrat. Sicer pa je bila igra v teh trenutkih precej raztrgana, ekipi nista navdušili navijačev na tribunah športnega parka.

Za zaključek tekme je domači strateg Miran Srebrnič napad osvežil z mladim Krisom Joganom, ki je zamenjal Vicenteja, Damjan Romih pa je na drugi strani v teh minutah na pomoč poklical Tadeja Kotnika namesto Žureja, toda niti po njunem vstopu se razmerje moči ni nagnilo na eno ali drugo stran, tako da se je tekma končala z delitvijo točk.

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Celje
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice, s tekme 22. kroga Prve lige Gorica - Celje.







DELI NA