Neodločeno v Šiški
Olimpija in Nafta sta se v 23. krogu Prve lige razšli brez golov.

Obračun med Ljubljančani in Lendavčani ni zadovoljil gledalcev, ki so se zbrali na štadionu v Spodnji Šiški, po nezanimivi in ne preveč kakovostni predstavi pa so se tekmeci razšli brez zadetkov. Nafta je z osvojeno točko zadržala četrto mesto na prvenstveni lestvici, tik za njo pa je Olimpija z dvema točkama zaostanka.

Igralci obeh ekip so po dolgem zimskem premoru komaj čakali na nove prvoligaške preizkušnje, a uvodno spomladansko v 1. SNL bodo bržkone skušali čim hitreje pozabiti. V prvem polčasu so imeli domači nogometaši jalovo terensko pobudo, izrazitejših priložnosti pa si niso priigrali.

V tem elementu so bili nekoliko bolj konkretni gosti, predvsem v 19. minuti, ko so Amel Mujakovič, Rok Buzeti in Dalibor Volaš izpeljali enostavno akcijo, mreža domačega vratarja Jana Oblaka pa je vendarle ostala nedotaknjena. Le štiri minute kasneje je Mujakovič s 35 metrov sprožil močan strel, Oblak pa je žogo - navkljub nekoliko nerodnem posredovanju - izbil v kot. Izbranci gostujočega stratega Nebojše Vučičevića so v prvi polovici tekme še enkrat nevarno zapretili, poskus Aleša Čeha z glavo pa ni bil dovolj natančen.

V drugem polčasu je ritem igre precej padel, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, igralci obeh ekip praktično niso izpeljali nevarnejših akcij. Lendavčani so najbolj resno zagrozili v 79. minuti, ko se je rezervist Janković po lepi globinski podaji znašel v idealni priložnosti za zadetek, a je streljal mimo vrat. Anemična Olimpija je zapretila v zadnjih trenutkih sodnikovega podaljška, prosti strel Agima Ibraimija pa je gostujoči vratar Tomaž Murko zanesljivo zaustavil.

SORODNE NOVICE

  • 28.02.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Olimpija - Nafta
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige Olimpija - Nafta.

DELI NA