Neodločeno v Šiški
Olimpija in Domžale sta se v tekmi 24. kroga Prve lige1. SNL razšla brez zmagovalca, z izidom 1:1 (1:0)./

Gledalci v Šiški niso mogli uživati v lepem nogometu, kar se je dalo predvideti že pred začetkom dvoboja. Za obe ekipi je namreč štel predvsem rezultat, saj sta hoteli popraviti vtis iz prvega spomladanskega kroga, v katerem je Olimpija na domačem igrišču z Nafto odigrala brez golov, Domžale pa so prav tako na domačem igrišču klonile proti Mariboru.

A svojim navijačem se niso oddolžili ne eni ne drugi, še posebno so privržence razočarali Ljubljančani, ki tako še v drugi zaporedni tekmi niso okusili slasti zmage.

Obema moštvoma je pripadel po en polčas. V prvem so imeli terensko premoč domači, ki tako kot tekmeci niso veliko streljali, toda njihov poskus v 22. minuti je vendarle našel pot v mrežo. Agim Ibraimi je izvedel kot z desne strani, na drugi vratnici se je neoviran znašel Leonardo Augusto Bonifacio, ki mu žoge ni bilo težko potisniti v mrežo.

Do odmora so domači še nekajkrat ogrozili vratarja Nejca Vidmarja, ki pa se ni pustil premagati. Najlepšo priložnost je v 33. minuti zapravil Peter Stojanović, ki je lepo prodrl po levi strani, v kazenskem prostoru streljal, a Vidmar je žogo odbil v kot.

V drugi polčas so gostje, ki so se v prvem delu večinoma branili, vstopili z željo bo bolj napadalni igri, tudi zeleno-beli pa se niso umaknili v obrambo. Toda igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Prvo pravo priložnost so si priigrali gosti, ko je domači vratar Jan Oblak odbil strel z glavo Amerja Krciča, ki je le minuto pred tem z rezervne klopi prišel na igrišče.

Deset minut pozneje - še pred tem je vratarja Oblaka po prostem strelu namučil Mitja Zatkovič -, so do priložnosti prišli domači, Davor Škerjanc je podal žogo Ibraimiju, toda napadalec je streljal točno v vratarja.

Za zgrešeno priložnost so bili Ljubljančani kaznovani v 85. minuti. Po prostem strelu Zatkoviča z leve strani je ljubljanska obramba zaspala, to pa je izkoristil Darko Topić, ki je z glavo postavil končni izid. S tem je bila na koncu Olimpija celo zadovoljna, saj so imeli do zadnjega sodnikovega žvižga gosti še dve priložnosti. Prvo sta po hitrem protinapadu zapravila Anto Šimunović in Krcić, slednji je slabo posredoval tudi ob drugi.

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi:Olimpija - Domžale
    Prisluhnite odmevom s tekme 24. kroga Olimpija - Domžale.

DELI NA