Nepravilnosti ni bilo

Po 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije so se v nekaterih medijih pojavila poročila o domnevnih
nepravilnostih na tekmi Labod Drava : HIT Gorica. Zaradi namigovanj o vplivu na sojenje na omenjeni tekmi je Združenje 1. SNL na podlagi predpisov NZS in v okviru svojih pristojnosti pridobilo izjavi vpletenih strani.

Primož Gliha, trener ND Gorica, je o dogodku zapisal: "Res je, da sem dobil klic osebe, ki se žal ni predstavila. Vsebina pogovora je bila usmerjena na dobro in napadalno igro NK Drave v prejšnjem krogu na srečanju z NK Maribor. Zaradi napadalne igre bi lahko prišlo do enajstmetrovke in naj zato igro prilagodim nasprotniku in posledično igram daleč od vrat. Poleg tega sem dobil informacijo, da naj igralci ne komunicirajo ali na kakršenkoli drug način dajo možnost sodniku dodeljevanja kartonov, zato sem jim prepovedal kakšnokoli komuniciranje s sodnikom. Z njim je lahko komuniciral le Milan Osterc kot kapetan moštva. Moja edina zamera sodniku je neupoštevanje enakega kriterija pri dosojanju enajsmetrovk. Menim namreč, da nas je oškodoval v zadnjih minutah srečanja, ko je bil Etien Velikonja napravilno zaustavljen v nasprotnikovem šestnajstmetrskem prostoru."

Priobčujemo tudi izjavo Vlada Šajna, predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije, o omenjeni tekmi: "Odgovorne osebe pri ZNSS so si podrobno ogledale posnetek spornih trenutkov tekme Drava - Gorica in opravile razgovor s kontrolorjem sojenja. Na osnovi navedenega ZNSS ugotavlja, da je sodnik ukrepal pravilno pri obeh dogodkih, ki se jih kot sporne označuje v medijih. Kazenski udarec za NK Drava je bil dosojen zaradi nedovoljene uporabe rok (vlečenje) v kazenskem prostoru, kar je popolnoma v skladu z zahtevami UEFA in ZNSS ter trendi v sodobnem nogometu. Pri dogodku v zaključku tekme v kazenskem prostoru NK Drava ni opaziti nikakršnega prekrška obrambnega igralca. ZNSS odločno zavrača kakršnokoli povezovanje sodnika tekme Petra Šarta z morebitnimi zakulisnimi dejanji v zvezi s to tekmo."

Iz navedenega sledi, da na omenjeni tekmi ni bilo nobenih nepravilnosti.

Tekst: Grega Sever / prva-liga.net
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Sosedski dvoboj ni dal zmagovalca
  Radomljani in Domžalčani so po pričetku priprav odigrali prvo preizkušnjo. Sosedski spopad v Radomljah ni dal zmagovalca, srečanje se je končalo z izidom 1:1.
 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kirm odslej v dvojni vlogi
  Andraž Kirm bo tudi v sezoni 2021/22 nosil dres Brava. Izkušeni nogometaš se je pred sklenitvijo nove pogodbe dogovoril za dvojno vlogo, ob igralski bo delal tudi z mladimi nogometaši ljubljanskega prvoligaša.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Celjani še z enim novincem
  V Celju so po Florijanu Raduhi, Kevinu Žižku in Tjašu Begiću predstavili še četrtega poletnega novinca, med grofe se je preselil Nejc Ajhmajer. Dosedanji mladinec Maribora se je z novim klubom dogovoril za triletno pogodbo.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Koper v priprave brez deveterice
  Nogometaši Kopra, ki so si prvoligaški obstanek izborili v dodatnih kvalifikacijah s Krko, so včeraj pričeli na sezono 2021/22. Novi strateg Zoran Zeljković je na Bonifiki pozdravil spremenjeno zasedbo, od katere se je poslovica deveterica igralcev.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor in Mura ugnala avstrijska tretjeligaša
  Avstrijska tretjeligaša Weiz in St. Anna sta bila nasprotnika nogometašev Maribora in Mure. Zmage so se razveselili tako Štajerci kot Prekmurci, mreža nasprotnikov se je tresla trikrat.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Savo Milošević na klop Olimpije
  Že nekaj dni je jasno, da bo Olimpijo v sezono 2021/22 popeljal novi strateg. Goran Stankovića bo na ljubljanski klopi zamenjalo zveneče nogometno ime, Milanu Mandariću je danes v roko segel Savo Milošević.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vidmar podaljšal zvestobo zmajem
  "Nejc Vidmar ostaja doma," so danes sporočili iz tabora Olimpije. Izkušeni čuvaj mreže, ki v zadnji sezoni ni dobil veliko priložnosti za igre, je zvestobo zmajem podaljšal še za dve leti, do izteka sezone 2022/23.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vuklišević ostaja del rumene družine
  Damjan Vuklišević bo tudi v sezoni 2021/22 poveljeval zadnji vrsti Domžal. Osrednji branilec je po izteku pogodbe podaljšal svoje bivanje ob Kamiški Bistrici, v rumeni opravi bo igral vsaj še eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maružin podaljšal bivanje v Šiški
  Loren Maružin, ki je dres Brava nosil že v drugi polovici minulega prvenstva, v Šiški ostaja tudi v sezoni 2021/22. Ljubljanski prvoligaš je sodelovanje s hrvaškim napadalcem podaljšal še za eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Tjaš Begić bo oblekel dres Celja
  Obetavni Tjaš Begić, ki se je v minuli sezoni na prvoligaškem zemljevidu predstavil kot član Gorice, bo nogometno pot nadaljeval v dresu Celja. Grofje so Primorca danes predstavili javnosti.

DELI NA

0