Nepravilnosti ni bilo
Po 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije so se v nekaterih medijih pojavila poročila o domnevnih nepravilnostih na tekmi Labod Drava – HIT Gorica. Zaradi namigovanj o vplivu na sojenje na omenjeni tekmi je Združenje 1. SNL na podlagi predpisov NZS in v okviru svojih pristojnosti pridobilo izjavi vpletenih strani.

Primož Gliha, trener ND Gorica, je o dogodku zapisal: “Res je, da sem dobil klic osebe, ki se žal ni predstavila. Vsebina pogovora je bila usmerjena na dobro in napadalno igro NK Drave v prejšnjem krogu na srečanju z NK Maribor. Zaradi napadalne igre bi lahko prišlo do enajstmetrovke in naj zato igro prilagodim nasprotniku in posledično igram daleč od vrat. Poleg tega sem dobil informacijo, da naj igralci ne komunicirajo ali na kakršenkoli drug način dajo možnost sodniku dodeljevanja kartonov, zato sem jim prepovedal kakšnokoli komuniciranje s sodnikom. Z njim je lahko komuniciral le Milan Osterc kot kapetan moštva. Moja edina zamera sodniku je neupoštevanje enakega kriterija pri dosojanju enajsmetrovk. Menim namreč, da nas je oškodoval v zadnjih minutah srečanja, ko je bil Etien Velikonja napravilno zaustavljen v nasprotnikovem šestnajstmetrskem prostoru.”

Priobčujemo tudi izjavo Vlada Šajna, predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije, o omenjeni tekmi: “Odgovorne osebe pri ZNSS so si podrobno ogledale posnetek spornih trenutkov tekme Drava - Gorica in opravile razgovor s kontrolorjem sojenja. Na osnovi navedenega ZNSS ugotavlja, da je sodnik ukrepal pravilno pri obeh dogodkih, ki se jih kot sporne označuje v medijih. Kazenski udarec za NK Drava je bil dosojen zaradi nedovoljene uporabe rok (vlečenje) v kazenskem prostoru, kar je popolnoma v skladu z zahtevami UEFA in ZNSS ter trendi v sodobnem nogometu. Pri dogodku v zaključku tekme v kazenskem prostoru NK Drava ni opaziti nikakršnega prekrška obrambnega igralca. ZNSS odločno zavrača kakršnokoli povezovanje sodnika tekme Petra Šarta z morebitnimi zakulisnimi dejanji v zvezi s to tekmo.”

Iz navedenega sledi, da na omenjeni tekmi ni bilo nobenih nepravilnosti.

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2009 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi in vratnici
    Nogometaši Laboda Drave in HIT Gorice so v tekmi 22. kroga PLTS igrali neodločeno 2:2.

DELI NA