Nespremenjeno na vrhu

22. krog prvoligaškega prvenstva je ob štirih remijih poskrbel za minimalne premike na lestvici. Edini zmagovalec Rudar skočil na četrto pozicijo, na vrhu in dnu razmerja ostala nespremenjena.

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

Domžale 3:3 Maribor
Apatič 30', Brezič 33', Bešič 77'; Plut 49', 60', 89'.

Domžalčani so proti Mariborčanom dokazali, da ob zmagi v Celju ni šlo zgolj za preblisk in prvouvrščenemu odščipnili točki. Toda navkljub presenečenju so igrišče prav oni zapuščali bolj razočarani. Dvakratno vodstvo (prvič celo z dvema zadetkoma) namreč ni bilo dovolj za osmo letošnjo zmago. A Mariborčani niso zaman vodilni in  znajo tudi na smrt obsojene situacije oživiti. Danes jih je Vito Plut, ki je bolj kot tehnično strelsko znanje razkazoval izjemen instinkt za gol, s tremi zadetki pa Domžalčanom glavobole povzročil kar sam.

Nafta Lendava 0:0 Mik CM Celje

Derbi kroga se je končal brez zmagovalca, odvijal pa po številnih pričakovanjih. Nafta, poleg Maribora še edino doma neporaženo moštvo, je bila podjetnejša, si pripravila kar nekaj gotovih situacij, vendar kaj ko so imeli Celjani za točko dovolj enega moža. Sandi Šeliga je verjetno branil tekmo sezone in poskrbel, da se bodo s soigralci še vsaj sedem dni nahajali na drugem mestu.

Rudar Velenje 2:1 Interblock
Cipot 46' (11m.), Perić 50'; Rapnik 66.

Velenjčani so po drugem spomladanskem krogu še edino moštvo s stoodstotnim izkupičkom. In edino, ki je ta vikend uspelo zmagati. Z deveto zmago so se ˝kanpi˝ uspeli prebiti na četrto mesto na lestvici, hkrati pa potrdili upravičenost spomladanskih ambicij. Teh nikakor ne uspe realizirati Interblocku, ki je po velenjskem porazu ponovno padel na sedmo mesto.

Labod Drava 2:2 HiT Gorica
Zilić 33', Čeh 49'; Kršič 8', Komel 36'.

Goričani so na Ptuju odigrali ˝domažalski scenarij˝. Dvakrat povedli, na koncu pa se morali sprijazniti z remijem. Toda, če je pri Domžalah ta pokazatelj vzpona, je pri ˝kockarjih˝ vse prej kot to. Točka po dveh tekmah je verjetno manj od pričakovanega, pa tudi lestvica na formo ˝kockarjev˝ ne odgovarja najbolj prijazno. Na drugi strani pa se bo Drava z remijem še nekaj časa pri dnu družila s Koprom in Primorjem.

Primorje 0:0 Luka Koper

Tudi moštvi z dna sta v medsebojnem srečanju ostali pri izhodiščih. Povrh tega sta Primorje in Koper gledalce prikrajšala še za zadetke in verjetno. Nove zmage in napredovanje po lestvici je tako tudi pri niju pomaknjena v naslednje tekme.

Lestvica:
Maribor 44, Mik CM Celje in Nafta Ptuj po 37, Rudar Velenje 31, Domžale in HiT Gorica po 30, Interblock 28, Labod Drava in Luka Koper po 20, Primorje 19.

Pari prihodnjega 23. kroga: Mik CM Celje – Primorje, Interblock – Labod Drava, Luka Koper – Rudar Velenje, Maribor – Nafta Lendava, HiT Gorica – Domžale (vse 7. t.m.)

Tekst: Nejc Marcen
Foto: nkmaribor.com

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Sosedski dvoboj ni dal zmagovalca
  Radomljani in Domžalčani so po pričetku priprav odigrali prvo preizkušnjo. Sosedski spopad v Radomljah ni dal zmagovalca, srečanje se je končalo z izidom 1:1.
 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kirm odslej v dvojni vlogi
  Andraž Kirm bo tudi v sezoni 2021/22 nosil dres Brava. Izkušeni nogometaš se je pred sklenitvijo nove pogodbe dogovoril za dvojno vlogo, ob igralski bo delal tudi z mladimi nogometaši ljubljanskega prvoligaša.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Celjani še z enim novincem
  V Celju so po Florijanu Raduhi, Kevinu Žižku in Tjašu Begiću predstavili še četrtega poletnega novinca, med grofe se je preselil Nejc Ajhmajer. Dosedanji mladinec Maribora se je z novim klubom dogovoril za triletno pogodbo.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Koper v priprave brez deveterice
  Nogometaši Kopra, ki so si prvoligaški obstanek izborili v dodatnih kvalifikacijah s Krko, so včeraj pričeli na sezono 2021/22. Novi strateg Zoran Zeljković je na Bonifiki pozdravil spremenjeno zasedbo, od katere se je poslovica deveterica igralcev.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor in Mura ugnala avstrijska tretjeligaša
  Avstrijska tretjeligaša Weiz in St. Anna sta bila nasprotnika nogometašev Maribora in Mure. Zmage so se razveselili tako Štajerci kot Prekmurci, mreža nasprotnikov se je tresla trikrat.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Savo Milošević na klop Olimpije
  Že nekaj dni je jasno, da bo Olimpijo v sezono 2021/22 popeljal novi strateg. Goran Stankovića bo na ljubljanski klopi zamenjalo zveneče nogometno ime, Milanu Mandariću je danes v roko segel Savo Milošević.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vidmar podaljšal zvestobo zmajem
  "Nejc Vidmar ostaja doma," so danes sporočili iz tabora Olimpije. Izkušeni čuvaj mreže, ki v zadnji sezoni ni dobil veliko priložnosti za igre, je zvestobo zmajem podaljšal še za dve leti, do izteka sezone 2022/23.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vuklišević ostaja del rumene družine
  Damjan Vuklišević bo tudi v sezoni 2021/22 poveljeval zadnji vrsti Domžal. Osrednji branilec je po izteku pogodbe podaljšal svoje bivanje ob Kamiški Bistrici, v rumeni opravi bo igral vsaj še eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maružin podaljšal bivanje v Šiški
  Loren Maružin, ki je dres Brava nosil že v drugi polovici minulega prvenstva, v Šiški ostaja tudi v sezoni 2021/22. Ljubljanski prvoligaš je sodelovanje s hrvaškim napadalcem podaljšal še za eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Tjaš Begić bo oblekel dres Celja
  Obetavni Tjaš Begić, ki se je v minuli sezoni na prvoligaškem zemljevidu predstavil kot član Gorice, bo nogometno pot nadaljeval v dresu Celja. Grofje so Primorca danes predstavili javnosti.

DELI NA

0