Nespremenjeno na vrhu

22. krog prvoligaškega prvenstva je ob štirih remijih poskrbel za minimalne premike na lestvici. Edini zmagovalec Rudar skočil na četrto pozicijo, na vrhu in dnu razmerja ostala nespremenjena.

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

Domžale 3:3 Maribor
Apatič 30', Brezič 33', Bešič 77'; Plut 49', 60', 89'.

Domžalčani so proti Mariborčanom dokazali, da ob zmagi v Celju ni šlo zgolj za preblisk in prvouvrščenemu odščipnili točki. Toda navkljub presenečenju so igrišče prav oni zapuščali bolj razočarani. Dvakratno vodstvo (prvič celo z dvema zadetkoma) namreč ni bilo dovolj za osmo letošnjo zmago. A Mariborčani niso zaman vodilni in  znajo tudi na smrt obsojene situacije oživiti. Danes jih je Vito Plut, ki je bolj kot tehnično strelsko znanje razkazoval izjemen instinkt za gol, s tremi zadetki pa Domžalčanom glavobole povzročil kar sam.

Nafta Lendava 0:0 Mik CM Celje

Derbi kroga se je končal brez zmagovalca, odvijal pa po številnih pričakovanjih. Nafta, poleg Maribora še edino doma neporaženo moštvo, je bila podjetnejša, si pripravila kar nekaj gotovih situacij, vendar kaj ko so imeli Celjani za točko dovolj enega moža. Sandi Šeliga je verjetno branil tekmo sezone in poskrbel, da se bodo s soigralci še vsaj sedem dni nahajali na drugem mestu.

Rudar Velenje 2:1 Interblock
Cipot 46' (11m.), Perić 50'; Rapnik 66.

Velenjčani so po drugem spomladanskem krogu še edino moštvo s stoodstotnim izkupičkom. In edino, ki je ta vikend uspelo zmagati. Z deveto zmago so se ˝kanpi˝ uspeli prebiti na četrto mesto na lestvici, hkrati pa potrdili upravičenost spomladanskih ambicij. Teh nikakor ne uspe realizirati Interblocku, ki je po velenjskem porazu ponovno padel na sedmo mesto.

Labod Drava 2:2 HiT Gorica
Zilić 33', Čeh 49'; Kršič 8', Komel 36'.

Goričani so na Ptuju odigrali ˝domažalski scenarij˝. Dvakrat povedli, na koncu pa se morali sprijazniti z remijem. Toda, če je pri Domžalah ta pokazatelj vzpona, je pri ˝kockarjih˝ vse prej kot to. Točka po dveh tekmah je verjetno manj od pričakovanega, pa tudi lestvica na formo ˝kockarjev˝ ne odgovarja najbolj prijazno. Na drugi strani pa se bo Drava z remijem še nekaj časa pri dnu družila s Koprom in Primorjem.

Primorje 0:0 Luka Koper

Tudi moštvi z dna sta v medsebojnem srečanju ostali pri izhodiščih. Povrh tega sta Primorje in Koper gledalce prikrajšala še za zadetke in verjetno. Nove zmage in napredovanje po lestvici je tako tudi pri niju pomaknjena v naslednje tekme.

Lestvica:
Maribor 44, Mik CM Celje in Nafta Ptuj po 37, Rudar Velenje 31, Domžale in HiT Gorica po 30, Interblock 28, Labod Drava in Luka Koper po 20, Primorje 19.

Pari prihodnjega 23. kroga: Mik CM Celje – Primorje, Interblock – Labod Drava, Luka Koper – Rudar Velenje, Maribor – Nafta Lendava, HiT Gorica – Domžale (vse 7. t.m.)

Tekst: Nejc Marcen
Foto: nkmaribor.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA