Nič golov v Lendavi
Nafta in CM Celje sta se v 34. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Po visokem porazu v Kranju so Lendavčani v srečanju z neposrednim tekmecem v svojem športnem parku reševali status prvoligaša.

Gosti so nastopili močno oslabljeni, pred srečanjem pa se je poškodoval še Miroslav Radulović, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal Saša Bakarič.

Nafta je bila večino tekme boljši tekmec, toda Celjani so vse napade ubranili in se veselili pomembne točke v boju za obstanek. Nafto, ki ima le točko prednosti pred devetim Triglavom, pa so pahnili v še večje težave.

Ob bučni podpori so domači pričeli napadalno in že v prvi minuti je mladi Simon Pavel z dobrih 18 metrov sprožil lep strel, a le v naročje dobro postavljenega Amela Mujčinovića.

Novo priložnost so imeli domači v 18. minuti, ko je Agim Ibraimi s povratno žogo zaposlil Pavla, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je švignil tik nad prečko.

Le dve minuti pozneje so imeli domači novo priložnost. Strel Ibraimija je Mujčinović odbil z nogo, nove podaje Ibraimija pa Zoranu Lesjaku z vsega šestih metrov ni uspelo preusmeriti v mrežo. Nato je v 22. minuti v kazenskem prostoru gostov padel Lesjak; domači so pričakovali enajstmetrovko, a se je vse končalo z rumenim kartonom domačega nogometaša.

Celjani so si v prvem delu priigrali le eno priložnost, Gorazd Zajc se je prebil po desni strani, bil iz oči v oči z domačim vratarjem, a je Aleš Ajlec odlično posredoval.

Sledile so nove priložnosti domačih: volej Radeta Jovanovića je končal nad golom, v 40. minuti pa sta sprožila Matic Maruško z 20 metrov in Pavel, čigar strel je gostujoči vratar ukrotil. Dve minuti pred koncem prvega dela so domači zapravili veliko priložnost, ko je Ibraimi podal, Lesjak pa z glavo ni zadel s petih metrov. V izdihljajih prvega dela je še enkrat neuspešno poskusil Ibraimi.

Po nekaj uvodnih minutah nadaljevanja je Nafta znova napadla. V 53. minuti je bil Saša Levačič sam pred vrati gostov, a je slabo zadel žogo, že v naslednjem napadu pa je iz ugodnega položaja zgrešil Pavel.

Ibraimi je v 65. minuti še enkrat več dobro streljal z 22 metrov, na žalost domačih tudi takrat mimo desne vratnice. Do konca srečanja so gledalci spremljali jalove napade domačih, gosti pa so se panično branili, a se tudi ubranili.

Nafto do konca prvenstva čakata še tekmi z Rudarjem (v gosteh) in Koprom (doma), Celjane pa s Koprom (v gosteh) in Primorjem (doma).

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Celje
    Oglejte si izjavi po tekmi 34. kroga Prve Lige Nafta - Celje.

DELI NA