23.10.2022 | Prva liga Telemach
Ničla med Gorico in Olimpijo

Gorica - Olimpija 0:0

* Športni park, sodniki: Vinčić, Gabrovec, Horvat.
* Strelci: /.
* Gorica: Likar, Urbančič, Mevlja, Agić, Cerovec, Širok, Ankrah (od 91. Bešir), Petrović (od 73. Jukić), Ahmetaj, Krajnc (od 85. Hrka), Velikonja (od 73. Iličić).
* Olimpija: Vidovšek, Karamatić, Estrada, Ratnik (od 60. Aldair), Krefl, Lasickas (od 78. Samuel Pedro), Sešlar, Elšnik, Doffo, Kvesić (od 60. Ziljkić), Rui Pedro (od 73. Nukić).
* Rumeni kartoni: Petrović, Ahmetaj, Jukić; Vidovšek, Ratnik, Karamatić, Samuel Pedro.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so proti Olimpiji osvojili pomembno točko, vendar bi predvsem glede na priložnosti v prvem polčasu lahko tudi kakšno več, čeprav je bila ljubljanska zasedba precej več pri žogi. Toda izbranci Mirana Srebrniča so bili konkretni v svojih napadih, a na koncu večinoma naleteli na previsoko oviro v obliki vratarja Matevža Vidovška. Ta je tako še vedno nepremagan v prvi ligi, njegov niz traja 810 minut. Mladenič pa je imel tudi nekaj sreče, saj bi po burni reakciji kaj lahko predčasno končal tekmo v Novi Gorici.

Novogoričani so pogumno šli v boj z vodilno ekipo prvenstva, ki jo je na začetku nekajkrat rešil Vidovšek, potem ko je posredoval po strelih Alena Krajnca v drugi, Etiena Velikonje v četrti in Matije Široka v 11. minuti. V 15. pa je imel mladi Olimpijin vratar bržčas tudi nekaj sreče, saj je burno reagiral po bližnjem stiku z novogoriškim igralcem Alenom Krajncem in ga udaril z glavo, sodniki pa so tudi o pregledu posnetka ocenili, da je dovolj visoka kazen za to rumeni karton.

Gosti posebej nevarni niso bili, izjema je bil poskus Svita Sešlarja z glavo iz uvoda tekme, a je iztržil le kot. Šele v 42. minuti je ljubljanska zasedba, ki je sicer imela dve tretjini žogo v svojih nogah, prišla do res obetavne akcije, ki pa se je po zaključku Maria Kvesića končala s kotom.

V 48. minuti pa so imeli gostujoči igralci lepo priložnost za vodstvo, vendar je osamljeni Timi Max Elšnik z osmih metrov zgrešil cilj s strelom z glavo. Olimpija je še naprej imela žogo veliko v svoji posesti, v 59. minuti tudi spet zagrozila, a znova neuspešno, v 66. minuti pa je na drugi strani z 18 metrov streljal Velikonja, tudi on pa je bil malce premalo natančen.

Jošt Urbančič je v 74. minuti zadel le zunanji del ljubljanske mreže, sicer pa tudi spremembe v eni in drugi ekipi niso posebej vplivale na samo konkretnost igre. V 83. minuti je vendarle Aldair Djalo poskusil s strani, a je Uroš Likar žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je Krajnc prišel sam pred Vidovška, a je slednji znova ostal nepremagan. Prav tako pa je ostal nepremagan tudi Likar v 89. minuti, ko je z diagonalnim strelom zgrešil Mustafa Nukić.

Gorica bo v 15. krogu v petek gostovala v Domžalah, Olimpija pa bo dva dni pozneje gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Olimpija
    Tako Gorica kot Olimpija sta v prejšnjem krogu odigrala derbi. Ljubljančani so v Stožicah premagali Maribor, Goričani pa so v primorskem spopadu remizirali s Koprom.

DELI NA