Nov poraz Aluminija

Aluminij - Gorica 1:3 (0:1)


* Stadion Aluminija, gledalcev 100, sodniki: Mertik (Odranci), Šinkovec (Maribor) in Smej (Fokovci).
* Strelci: 0:1 Žigon (27.), 0:2 Šturm (60.), 1:2 Jeleč (79.), 1:3 Mbida (86.).
* Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Bingo, Bloudek, Ožvald, D. Rešek (od 46. Medved), Drevenšek, M. Rešek (od 43. Jovanovič), Jeleč, Črnic (od 67. Petek).
* Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Šturm (od 78. Praprotnik), Žigon, Živec (od 87. Bremec), Mbida, Mevlja, Gregorič, Jogan.
* Rumeni kartoni: Hodžurda, Ožvald, Črnic; Jogan, Mbida.
* Rdeč karton: Hodžurda (70.).

Nogometaši iz Kidričevega so na drugi spomladanski tekmi doživeli še drugi poraz. Po gladkem porazu v Velenju je Aluminij tokrat ostal praznih rok na razmočeni domači zelenici, na kateri so se bolje znašli Novogoričani. Ti so se s sedmo zmago povzpeli na šesto mesto, Aluminij, ki je zadnjih 20 minut igral z igralcem manj, pa po 14. porazu ostaja predzadnji.

Maloštevilni gledalci v prvih 25 minutah na težki zelenici niso spremljali ravno razburljive predstave. Ekipi nista sestavili niti ene omembe vredne napadalne akcije, tako da priložnosti ni bilo. V 27. minuti pa so se razveselili gosti, potem ko so učinkovito končali protinapad.

Tega je začel Saša Aleksander Živec, ki je našel Jeana Bindzija Mbido, ta pa je obšel vratarja domačih Tomaža Murka in podal do Dejana Žigona, ki je žogo poslal v domačo mrežo. Tudi do konca polčasa so bili konkretnejši gosti, ki so poskusili še prek Mbide, Živce in Janija Šturma, a je ostalo pri 0:1. Domači pa so v 43. minuti morali poškodovanega Mitjo Reška zamenjati z Radetom Jovanovičem.

V uvodu drugega polčasa so nekaj več aktivnosti na goriški polovici pokazali domači nogometaši, a bili povsem nenevarni. Zato pa so na drugi strani Primorci v 60. minuti podvojili prednost, ko je po samostojni akciji na 2:0 povišal Šturm. Ta je mrežo zadel s pomočjo vratnice s strelom z leve strani z roba kazenskega prostora. V 69. minuti je enega redkih strelov proti vratom Gorice sprožil Jovanovič, a se izid ni spremenil, tako kot ne v 71. minuti.

Takrat je imela Gorica na voljo najstrožjo kazen (ob tem je zaradi ugovarjanja svoj drugi rumeni karton dobil Emir Hodžurda), a je Murko obranil strel Urošu Celcerju, odbito žogo pa je Živec poslal čez gol. V 79. minuti je Jurica Jeleč obudil upanje domačih po ugodnem razpletu, saj je po podaji Timoteja Petka znižal na 1:2, a sedem minut pozneje je Mbida dokončno odločil tekmo v goriško korist, ko je z leve strani s strelom po tleh postavil končni izid 3:1.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

  • 08.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij – Gorica

DELI NA