Nov poraz zmajčkov
Olimpija je v 8. krogu Prve lige v Stožicah z 0:1 (0:0) izgubila proti Domžalam.

Olimpija, ki je bila po sedmih krogih na zadnjem mestu, je tokrat prvič nastopila pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča in njegovega pomočnika Aleša Čeha.

Odločno so krenili v tekmo in že v 3. minuti je Davor Škerjanc pobegnil po desni strani, poslal nizek predložek v kazenski prostor, kjer pa je žogo odbil Blaž Brezovački. V 6. minuti je Dalibor Teinović izvajal avt z desne strani, poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je z glavo podaljšal Damir Pekič in pred vrati je za las zamudil Juninho.

Slednji pa je v 14. minuti izgubil žogo na polovici Domžal, do nje je prišel Škerjanc, ki je na desni zaposlil Daliborja Radujka. Slednji se je namesto za predložek odločil za strel proti vratom, a je zadel zunanji del mreže.

Nogometaši Olimpije so izvedli lepo akcijo v 29. minuti, ko je Enes Rujović prodrl globoko v kazenski prostor, podal na drugo stran do povsem samega Stefana Smiljanića, ki pa je zgrešil žogo.

Domžalčani so vrnili nekaj minut pozneje, ko je z roba kazenskega prostora dobro streljal Pekič, a je žoga zletela tik nad vrati. Zeleno-beli so imeli "smrtno" priložnost le malo zatem, ko je bil Rujović sam pred nasprotnikovimi vrati, a je bil vratar Darko Brljak uspešnejši.

Drugi polčas so aktivneje začeli zmaji, ki so imel dve lepi priložnosti; najprej je v 47. minuti sprožil Rujović, a je nastreljal Roka Hanžiča. A minuto pozneje je bil Rujović na desni strani kazenskega prostora spretnejši od Tadeja Apatiča. Žogo je zavrnil na vrh kazenskega prostora, kjer je močno streljal Adnan Bešić, a je prečka zaustavila njegov poskus.

V 50. minuti je Brezovački z glavo slabo posredoval na polovici Domžal; do žoge je spet prišel Rujović, ki jo je namestil Aneju Lovrečiču. Ta je poskušal z lobom, a je žoga je za las zletela čez vrata in končala na mreži gola vratarja Brljaka.

Domžalčani so v 52. minuti izvedli lepo akcijo na polovici Olimpije, ko sta Pekič in Mato Šimunović odigrala dvojno podajo, nato pa je slednji sam stekel v kazenski prostor domačih, a je slabo streljal. Tri minute pozneje so imeli priložnost spet Ljubljančani, ko je do neoviranega strela prišel Radujko, močno meril proti vratom, a se je izkazal domžalski vratar, ki je žogo odbil v kot.

Minuto pozneje je glavni sodnik Peter Šart prekinil tekmo, saj so navijači Olimpije Green Dragons na igrišče zmetali številne goreče bakle. Po skoraj petminutnem premoru se je tekma nadaljevala. Kot je izvajal Lovrečič, a po zmedi v kazenskem prostoru Domžal, je gostom uspelo žogo odbiti.

V 61. minuti je sodnik spet prekinil tekmo, saj so nekateri domači navijači preskočili ograjo in se stepli z varnostniki; po treh minutah premora pa se je tekma le nadaljevala z avtom gostov. Jernej Smukavec je na desni našel Pekiča, ki je poslal predložek pred vrata.

Tam je Pekič zamudil, a se je akcija Domžal nadaljevala. Spet je do žoge prišel Pekič in podal pred vrata, kjer je bil najbolj spreten Marko Drevenšek in je s petih metrov žogo preusmeril v desni kot nemočnega vratarja Damirja Botonjiča.

V zadnjih desetih minutah je Olimpija sicer Domžalčane povsem potisnila na njihovo polovico, a so imeli gosti več prostora za protinapade. Najprej je po levi potegnil Pekič, ki je podal v kazenski prostor. Smukavec je bil na levi vratnici prepočasen, a je žoga prišla do Mitje Zatkoviča. Ta je neovirano streljal z 12 metrov, že premagal vratarja Botonjiča, a je v zadnjem trenutku žogo z golove črte v kot izbil Erik Salkić.

Sodnik je tekmo zaradi prekinitev podaljšal kar za devet minut, Ljubljančani so imeli še nekaj polpriložnosti, toda izid se do konca ni več spremenil, tako da nogometaši Olimpije še naprej ostajajo brez zmage na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

V naslednjem krogu Olimpijo v nedeljo, 19. septembra, čaka gostovanje v Kranju pri Triglavu Gorenjski, Domžalčani pa bodo dan pred tem na domačem stadionu gostili Maribor.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Domžale
    Oglejte si izjave s tekme 8. kroga Prve lige Olimpija - Domžale.

DELI NA