Nova ničla Maribora


Prvoligaši so zaključili s prvo četrtino prvenstva. Vodilna Koper in Rudar okrepila prednost, Mariborčani še petič zapustili igrišče sklonjenih glav. Nov poraz Gorice in Drave, Domžale presenetile Celje.

[[prvaligasi]]
 
Prva liga, 9. krog


Luka Koper 3:1 Nafta Lendava
Brulc 45', 86' (11m.), Božičič 90'; Čeh 45'.

Koprčani tudi zadnjemu tekmecu s katerim se letos še niso pomerili niso dopustili zmage in prvo dejanje prvenstva brez poraza zaključujejo na prvem mestu. Nafta je po zmagi v preteklem krogu potihoma upala na uspeh, z zadetkom Čeha bila celo blizu, na koncu pa se morala sprijazniti s šestim letošnjim porazom. S sedmimi točkami Lendavčani zasedajo predzadnje mesto.

HiT Gorica 1:3 Rudar Velenje
Velikonja 84'; Mešić 29', 50', Prašnikar 83'.

Stik s Koprčani še vedno držijo Velenjčani, ki so se tudi iz Gorice vrnili s polnim izkupičkom. Z dvaindvajsetimi točkami ˝knapi˝ prvo mesto pogledujejo le z razdalje ene točke, na drugi strani pa sta obe vodilni moštvi prvim zasledovalcem pobegnili na ogromnih osem točk. Takšen zaostanek za vodilnima pa je za Goričane v tem trenutku zgolj pobožna želja. Z novim porazom so ˝modro-beli˝padli na zadnje mesto, lansko drugo mesto pa je zanje že odmaknjeno za več kot pet zmag.

Interblock
2:1 Maribor
Milenkovič 57', 80'; Jelič 43'.

Z začetkom prvenstva nikakor ne morejo biti zadovoljni v Mariboru. Nekdanji prvaki so prvo četrtino prvenstva zaključili s petim letošnjim porazom in šestim mestom. Bolj kot slaba pozicija, Milaničeve varovance skrbi velik zaostanek, ki v nadaljevanju obeta garaško dela. Interblock je s preobratom v drugem polčasu prišel do četrte letošnje zmage, z njo pa s tretjega mesta izrinil Celje.

CM Celje 2:3 Domžale
Štraus 18', Biščan 87'; Šturm 4', Drevenšek 33', 63'.

Po odličnem začetku so Celjani v zadnjih krogih nekoliko popustili, z dvema porazoma pa morali oddati dolgo držeče tretje mesto. Po ničli proti Olimpiji so ˝grofje˝ prvič izgubili tudi pred domačimi gledalci, že v sredo, ko v Areno Petrol prihaja Koper, pa imajo priložnost, da se gledalcev odkupijo za izgubljeno. Zmaga je bila za Domžalčane ob težkem položaju v katerem se nahajajo pravzaprav nujna, njihov trener Vlado Badžim pa je z novimi tremi točkami pod Golovcem ostal zvest tradiciji, po kateri v knežjem mestu ne oddaja točke.

Labod Drava Ptuj 0:3 Olimpija Ljubljana
Cimerotič 41', Roj 45', Tiganj 61'.

Ko govorimo o moštvih, ki se vzpenjajo, ne morem mino Olimpije. Na težkem gostovanju na Ptuju so ˝zmaji˝ zmagali drugič zapored, kar jih je popeljalo takoj za mestne tekmece, na četrto mesto. Po nizu uspehov so bili Ptujčani tokrat povem nemočni. Ob ugodnem razpletu na preostalih igriščih ohranjajo sedmo mesto.

Vrstni red:
Luka Koper 23, Rudar Velenje 22, Interblock 14, Olimpija Ljubljana in CM Celje po 13, Maribor 10, Labod Drava Ptuj in Domžale po 9, Nafta Lendava 7, HiT Gorica 6.

Pari prihodnjega, 10. kroga:
Nafta Lendava – Rudar Velenje, HiT Gorica – Maribor, Interblock – Olimpija Ljubljana, Labod Drava Ptuj – Domžale, CM Celje – Luka Koper.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA