Nova zmaga za vrtnice
 Nogometaši Hita Gorice so v 25. krogu Prve lige v Novi Gorici premagali Nafto s 3:1 (1:0).
 
Po štirih domačih tekmah brez zmage so se nogometaši Hita Gorice v Športnem parku znova veselili popolnega izkupička in razveselili približno 400 domačih privržencev. 
 
Pred tem so doma nazadnje premagali Koprčane 12. oktobra lani.
 
Začetek tekme ni obetal veliko. Uspavanko so v 25. minuti predramili gostje, ko se je Patrik Raduha znašel v priložnosti, a ga je prehitel domači vratar Darko Brljak in pred njim žogo izbil. Bolj obetaven je bil zaključek prvega polčasa. V 36. minuti je Vito Plut ukradel žogo Blažu Dolinarju in z okrog 12 metrov z desne strani natančno meril v daljši spodnji kot vrat Aleša Ajleca. Le tri minute pozneje se je Plut izkazal v vlogi podajalca, udarec Gorana Galešića s 14 metrov pa je pred golovo črto odbil David Tomažič Šeruga. Z nevarnim strelom z razdalje je zapretil tudi Amedej Vetrih. Lendavčani so bili najbliže izenačenju v 44. minuti, ko je po predložku Boštjana Zelka iz bližine z glavo streljal Gabriel Da Silva, a je pred vrati odbil domači branilec Aris Zarifović.
 
Že po 55 sekundah nadaljevanja so Novogoričani povišali vodstvo. Povratnik v goriško ekipo Andrej Komac se je izkazal z lepo podajo, Vito Plut se je sam znašel pred gostujočimi vrati in natančno meril v spodnji levi kot. V 56. minuti so se Lendavčani vrnili v igro. V gneči pred goriškimi vrati se je najbolje znašel Da Silva, ki je streljal z glavo, navkljub izbijanju Novogoričanov, pa je po mnenju sodnika žoga v celoti prešla golovo črto.
 
Domači so zapretili v 75. minuti iz prostega udarca, ko se je Komacu po robu postavil Ajlec. V končnici so gostje pritiskali, najlepšo priložnost za izenačenje pa so zamudili v 88. minuti, ko je Dolinarjev strel končal tik mimo gola. Že v sodnikovem dodatku si je lendavski vratar Ajlec privoščil napako. Zapustil je kazenski prostor in žogo slabo izbijal, tako da se je do nje dokopal nekdanji Naftaš Rok Buzeti in po samostojnem prodoru zapečatil usodo Prekmurcev.

SORODNE NOVICE

  • 21.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice, s tekme 25. kroga Prve lige Gorica - Nafta.







DELI NA