16.07.2022 | Prva liga Telemach
Ob Kamniški Bistrici brez zadetkov

DOMŽALE - CELJE 0:0 (0:0)

Športni park Domžale, gledalcev 300, sodniki: Sagrković, Burjan, Pospeh.
Strelci: /.
Domžale: Mulalić, Ilenič (od 77. Žinič), Schoissengeyr, Klemenčič, Strajnar, Jo. Pišek (od 77. Saitoski), Ja. Pišek, Husmani, Perc (od 64. Markuš), Jakupović, Durdov (od 38. Vuk).
Celje: Rozman, Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Morozov, Kouter, Zabukovnik, Janjičić (od 90. Vrbanec), Iličić (od 59. Bizjak), Božić (od 73. Gbamble), Ikwuemesi.
Rumeni kartoni: Ilenić, Ja. Pišek, Mulalić; Zec, Vuklišević, Ajhmajer.
Rdeč karton: /.

Domžale in Celje ne slovita kot ekipi, ki bi dobro začenjali nove sezone. Delno je zagotovo krivo dejstvo, da se jima v prestopnem roku vedno veliko dogaja, vsako poletje spreminjata sestavo ekipe in prvenstva začenjata ne povsem uigrani. Tako je bilo tudi letos, obe sta po koncu lanske sezone poleg številnih igralcev zamenjali še trenerja.

Simon Rožman se je prav iz Celja vrnil v Domžale, a svojih nekdanjih varovancev ni uspel streti, na povprečni tekmi enakovrednih tekmecev golov ni bilo, ekipi sta tako na uvodu prvenstva spet ostali brez polnega izkupička. Dvoboj ekip, ki sta v lanskem prvenstvu razočarali s sedmim oziroma osmim mestom, se je začel z enakovredno igro, pravih priložnosti pa ni bilo vse do končnice prvega polčasa.

Kljub temu pa so bili Celjani v deveti minuti blizu vodstva, ki bi ga bolj pripisali slučajnosti kot nevarni akciji. Grigorij Morozov je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil prekratek Ivan Božić. To je zmedlo vratarja Ajdina Mulalića, le s pogledom je spremljal pot žoge, ki je na njegovo srečo zadela vratnico. Mulalić se je izkazal pri prostem strelu Božića v 31. minuti, nekaj minut pozneje je bil s prostega strela na drugi strani premalo natančen tudi Arnel Jakupović.

Domžalčani so še nekajkrat poskušali s streli od daleč, vratar Matjaž Rozman pa je moral posredovati le ob poskusu Jošta Piška. Edina stoodstotna priložnost se je gostiteljem ponudila v zadnji minuti, ko je Mitja Ilenić izkoristil neodločnost Morozova, prišel sam pred Rozmana, močno streljal, a zadel le vratarja.

Tudi v drugem delu veliko priložnosti ni bilo. V 68. minuti se je po napaki Nejca Ahmajerja ponudila domžalskemu napadalcu Slobodanu Vuku, toda njegov strel proti golu je blokiral Morozov. Nekaj polpriložnosti so imeli tudi gosti, a izid se ni spremenil, ekipi sta si glede na videno zasluženo osvojili po točko. Celje bo tudi v naslednjem krogu gostovalo v Domžalah, merilo se bo z Radomljani, Domžale bodo gostovale pri Muri.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Domžale se v sezono podajajo brez Senijada Ibričića, zdaj športnega direktorja, in s Simonom Rožmanom na klopi. Povratnik med rumene se bo uvodoma zoperstavil Celju, ki ga je vodil spomladi.

DELI NA