Obračun drugega in tretjega


Tokrat se tekme 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije igrajo že med tednom, najbolj zanimivo pa bo v Kopru, kjer gostuje Maribor in Celju, kjer se bodo domači udarili z Rudarjem.

Prva liga, 15. krog

[[prvaligasi]]

Luka Koper : Maribor, sreda ob 14:30 (neposredni prenos na Š1)

Koprčani bodo po remiju v Velenju v prejšnjem krogu, tokrat na domači tekmi iskali zmago proti petemu Mariboru. Edina neporažena ekipa v prvenstvu je po slabi lanski sezoni in korenitih spremembah pred začetkom letošnje, prepričana, da letošnje prvenstvo lahko zaključi brez poraza, medtem ko bo aktualni prvak po porazu doma z Domžalami brez dvoma želel točke "vrniti" proti vodilnemu na lestvici. V Kopru bodo gledalci lahko spremljali še en zanimiv dvoboj - glavno mariborsko orožje bo prvi strelec lige Dragan Jelič, medtem ko bo glavno orožje Koprčanov drugi strelec lige, Mitja Brulc.

Labod Drava : Hit Gorica, sreda ob 14:30

V dvoboju ekip z dna prvenstvene razpredelnice bo na Ptuju prav gotovo pestro. Potem, ko je finančno obubožana Drava med vikendom klonila proti pomlajenemu Interblocku in ko so Goričani remizirali s Celjani, se je razlika med ekipama zmanjšala zgolj na tri točke. Novogoričani bodo tako lovili priključek predzadnjemu, kljub temu da so, in bodo še nekaj časa, brez prvega strelca Velikonje pa bosta prvi orožji Osterc in Galešič. Ptujčani, v zadnjih šestih tekmah so, tako kot Goričani, osvojili štiri točke, po imenih sicer nimajo slabe ekipe, v želji, da se stanje v klubu čim prej izboljša, pa bodo igralci želeli preobrniti trend slabih rezultatov v zadnjem obdobju in privabiti kakšnega novega gledalca na ptujski Mestni stadion.

Interblock : Nafta, sreda ob 14:30


Ko je Interblock pred prejšnjim krogom zapustilo enajst igralcev, je marsikdo pomislil, da gre za konec Pečečnikovega projekta v Spodnji Šiški. Toda rdeči so pokazali, da imajo kljub mladosti ambiciozno ekipo, katere čas pa šele prihaja. Ocenjevati moč ekipe, ki jim po novem na igrišču poveljuje mladi Matej Rapnik, je po tekmi z Dravo preuranjeno, tekma z Nafto, ki ima enako število točk kot Ljubljančani, pa bi že znala dati več odgovorov na to, kam sodijo Lučičevi varovanci. Na drugi strani je Nafta, ki je v zadnjih dveh krogih sicer slavila, gre pa za ekipo, ki igra slabo v gosteh in blesti doma (o tem priča tudi lestvica, ki razkrije, da je Nafta v 7 domačih tekmah osvojila 13 točke, v enakem številu gostujočih pa zgolj štiri, edino zmago na gostovanju pa je dosegla v 13. krogu proti Dravi).

Domžale : Olimpija, sreda ob 16:00

Domžalčani bodo po zmagi nad Mariborom v Ljudskem vrtu imeli priložnost odvzeti skalp še njihovim gorečim rivalom, Olimpiji. Vlado Badžim je domžalsko ekipo uspel stabilizirati, v zadnjih štirih srečanjih so namreč trikrat slavili in enkrat remizirali, z zmago nad Pevnikovo četo pa bi uspel zelene tudi preskočiti. Pevniku pa v zadnjih tednih ne gre in ne gre. Poraza v zadnjih dveh krogih proti Mariboru in Nafti ter poraz v pokalu proti večnemu rivalu pomenita, da je samozavest v zeleno-beli slačilnici že dodobra načeta. Tokrat zaradi rdečega kartona proti Nafti ne bo Jalna Pokorna, nekdaj tudi nogometaša Domžal. Se bo Cimirotiču in ostalim uspelo vrniti na zmagovita pota, na kakršni so bili po šok terapiji, ko je na klop sedel Pevnik?

CM Celje : Rudar, sreda ob 18:00 (neposredni prenos na Š1)

Štajersko-šaleški derbi je zaradi geografske bližine Celja in Velenja v preteklosti znal postreči z dobrim obiskom za slovenske razmere in še boljšim nogometom. Stratega na obeh klopeh sta stara znanca, glede na mesti na lestvici pa se obeta zanimiva večerna predstava. Celjani so v prejšnjem krogu proti Gorici svojo kožo rešili dobesedno v zadnjem trenutku, ko je po prostem strelu Sebastjan Gobec zadel v 92. minuti, tokrat pa bodo želeli proti Velenjčanom prednost petih točk stopiti na dve. Trener Djuričič je proti Goričanom spočil prvega strelca ekipe Dvorančiča, ki bo skupaj z Biščanom tudi pomenil največjo nevarnost Pušnikovi ekipi. Slednji je proti Kopru ostal brez dveh točk, katere bo v boju za vrh lestvice in lovu na Koper brezpogojno iskal na Areni Petrol. V zadjnem času je razpoložen Mešič, Rudarju pa se nedvomno pozna odsotnost Omladiča in Prašnikarja.

Tekst: Matjaž Krajnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA