Odločil je Apatič
Rudar je v 6. krogu Prve lige doma izgubil proti Domžalam z 0:1 (0:0).

Domžalčani so se vsaj do nedelje z zmago v Velenju povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. Izbranci Darka Birjukova so bili večji del tekme boljši tekmec in v 67. minuti so z lepim golom Tadeja Apatiča tudi zasluženo osvojili nove tri točke.

Po šestih tekmah jih imajo 13, "knapi" na drugi strani pa osem.

Velenjčani so morali že v šesti minuti poseči po prvi menjavi, saj je moral iz igre poškodovani Denis Grbić, zamenjal pa ga je Uroš Korun. Sicer pa uvodnih 20 minutah gledalci v Velenju niso videli pravih priložnosti, oboji so imeli na voljo nekaj prostih strelov, ki pa jih nogometaši obeh niso znali unovčiti.

Malce več so vendarle pokazali gosti, ki so v 27. minuti prišli do lepe priložnosti po samostojnem prodoru Blaža Brezovačkega, a je po zaslugi Bobana Saviča ostalo 0:0. Velenjski vratar je nato obranil tudi nevarna poskusa Lucasa Horvata v 33. in Mata Šimunovića v 37. minuti. V 41. minuti so zapretili tudi domači, a je bil za podajo Dejana Djermanovića Elvis Bratanović malce prepočasen.

Drugi polčas prav tako minil razmeroma mirno. Ekipi si dolgo nista ustvarili lepe priložnosti, žogo sta si podajali predvsem med obema kazenskima prostoroma. V 67. minuti pa so Domžalčani vendarle povedli. Tadej Apatič se je ob vse prej kot agresivnih domačih branilcih "sprehodil" do ugodnega položaja za strel in nato z 18 metrov močno sprožil v desni zgornji kot.

V 82. minuti je imel Tuomas Marko Kolsi "na glavi" izenačenje, vendar je prešibko sprožil in hkrati meril preveč po sredini, da bi ugnal Darka Brljaka v domžalskih vratih, nekaj trenutkov pozneje pa je Mirza Mešić zgrešil cilj.

V 90. minuti je v kazenski prostor na drugi strani prišel Jernej Smukavec, vendar je žogo poslal čez domača vrata, tako da je ostalo pri 0:1. Tik pred koncem je domačim v napad prišel pomagat tudi vratar Savič in z glavo iz ugodnega položaja meril mimo desne vratnice.

SORODNE NOVICE

DELI NA