Odločil je Bešić
Olimpija je v 18. krogu Prve lige premagala Triglav Gorenjsko z 1:0 (0:0).

Olimpija je na četrti domači tekmi zapored ostala nepremagana. Tokrat se je precej časa mučila s Triglavom, a rezervist Adnan Bešić je s svojim tretjim golom v prvenstvu le poskrbel, da so tri točke ostale v Stožicah.

Olimpija, ki je na šestem mestu, ima po 18 krogih 20 točk, toliko kot Gorica in Triglav za njo.

Zeleno-beli so bili v prvem polčasu za odtenek boljši tekmec od Kranjčanov, vendar jim tega ni uspelo pretvoriti v vodstvo.

V deveti minuti je z glavo meril Tomo Šokota, a je bil Miha Gracar na mestu. Gosti so prvič nevarneje zapretili v 15. minuti, ko se je Jalen Pokorn odločil za strel z 20 metrov, vendar je bil Damir Botonjič zbran in je žogo odbil v polje.

Minuto pozneje je z glavo na drugi strani premalo natančno meril Milan Andjelković, v 24. in 31. minuti so gosti prek Anžeta Jelarja in Dejana Burgarja spet zaposlili domačega vratarja, ki pa se ni pustil premagati.

V 32. minuti je Peter Stojanovič zatresel mrežo Triglava, a na žalost domačih navijačev z napačne strani - od zunaj. V 42. minuti bi gosti lahko povedli prek Roka Dolžana, a se ta ni znašel v dvoboju iz oči v oči z Botonjićem.

V drugem polčasu so najprej zapretili domačini z akcijo Erika Salkića in Šokote, ki bi skorajda potisnil žogo v mrežo po podaji s strani, kar pa je bilo tudi vse, kar sta ekipi v tem delu igre pokazali. V nadaljevanju sta namreč moštvi pokazali bore malo, zaradi česar so jima tudi navijači namenili nekaj opazk.

Sredi polčasa so gostitelji vendarle spet bolj zagospodarili na zelenici in to se jim je obrestovalo v 72. minuti. Enes Rujović je prodrl po desni strani, podal do Šokote, ta je podaljšal do Adnana Bešića, ki je na koncu premagal Gracarja.

V 84. minuti so Ljubljančani prek Šokote, ki je slabo ustrelil z desetih metrov, zapravili še eno priložnost, minuto pozneje pa je bil na drugi strani nenatančen Pokorn. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači, a tudi Anej Lovrečič žoge ni poslal v želeno smer.

SORODNE NOVICE

  • 20.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Triglav
    Oglejte si izjave s tekme 18. kroga Prve lige Olimpija - Triglav.

DELI NA