Odločil je Brečević

Hit Gorica je v 32. krogu Prve lige v Novi Gorici izgubila proti Luki Kopru z 0:1 (0:1).

Koprčani so se z zmago, ki jim jo je prinesel zadetek Ivana Brečevića v prvem polčasu, na lestvici povzpeli pred današnjega tekmeca. Pred zadnjimi štirimi krogi prvenstva imajo dve točki zaostanka za tretjeuvrščeno Muro 05, Gorica pa je ob desetem porazu nazadovala na peto mesto, za tretjim mestom, ki še prinaša evropske tekme, pa zaostaja za pet točk.

Koprčani so povedli v 22. minuti, ko je Denis Popović izvedel prosti strel z desne strani, podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji nekdanji član Gorice Brečević in žogo z glavo spravil v novogoriško mrežo. Takoj zatem so morali gosti opraviti prvo menjavo, poškodovanega Aljaža Struno je zamenjal Srebrenko Posavec.

Novogoričani, ki so prav tako hitro morali menjati (poškodovanega Roka Buzetija je zamenjal Matija Širok), so prvič resneje zagrozili v 34. minuti, ko je po podaji Williama Franklina Vicenteja do strela v kazenskem prostoru prišel Vito Plut, vendar je bil Ermin Hasić na mestu. V končnici polčasa so bili gostitelji konkretnejši, si priigrali nekaj priložnosti, eno lepših Plut v 45. minuti, ko je z volejem iz bližine meril malce previsoko.

Drugi polčas so odločneje začeli domači, ki so pokazali precej več napadalne želje kot v večini prvega dela. Na voljo so imeli številne udarce iz kota, a do konkretnejše priložnosti niso prišli. Še najbolj nevarno je bilo v 60. minuti, ko je po kotu z glavo streljal Alen Jogan, z golove črte pa je žogo izbil Davor Bagarić.

V 65. minuti je nase opozoril Goran Galešić, ki je prodrl po levi strani, na koncu pa žogo poslal malo čez prečko koprskih vrat. V zaključku tekme je gostujoči strateg Milivoj Bračun še malce zaprl igro, na drugi strani pa je Miran Srebrnič osvežil napad, a domačim kljub želji ni uspelo resneje ogroziti Hasićevih vrat.

SORODNE NOVICE

  • 29.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Koper
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice, s tekme 32. kroga Prve lige Gorica - Koper.

DELI NA