Odločil je Drevenšek
Domžale so v 17. krogu Prve lige premagale Olimpijo z 2:1 (1:0).

Domžale tudi po 17. krogu ostajajo edina ekipa, ki vsaj kolikor toliko lahko drži korak z vodilnim Mariborom. Po zmagi nad Olimpijo - odločilni gol je zabil Marko Drevenšek v 77. minuti - vodilni ekipi lestvice loči šest točk.

Na drugi strani so zeleno-beli med tistimi, ki si najbolj želijo zimski premor in napovedovane kadrovske spremembe, saj v tem delu prvenstva še naprej kažejo bolj ali manj medle predstave in so šele na osmem mestu.

Domžalčani so bolje začeli tekmo, a resne priložnosti si niso priigrali. Po dobrih desetih minutah se je zdelo, da je Olimpija preživela najhujše in vzpostavila ravnotežje. Toda v 22. minuti so gostitelji zasluženo povedli.

Blaž Brezovački, ki je moral kmalu po golu iz igre zaradi poškodbe gležnja, je podal z desne strani, pred vrati so trije branilci Olimpije le gledali vtekajočega Damirja Pekiča, ki je nato brez težav z glavo matiral Damirja Botonjiča.

Olimpija, ki je dotlej spet vse prej kot navdušila (veliko podaj je zgrešilo naslovnika), je prvič resneje zapretila v 30. minuti, ko je Davor Škerjanc žogo že poslal mimo Darka Brljaka, a je nato zadela vratnico.

Že v 35. minuti je ljubljanski trener posegel po prvi menjavi, Enesa Rujovića je zamenjal Tomo Šokota. Ob koncu polčasa je do strela z roba kazenskega prostora prišel Adnan Bešić, ki pa ob Brljaku - ta je stekel iz vrat - nato ni zadel cilja.

Uvod drugega polčasa ni napovedoval kakšnih drastičnih sprememb na domžalski zelenici. Kljub vsemu pa je Olimpija imela več žogo v posesti in v 49. minuti bi lahko izenačila prek Šokote, čigar strel pa je Brljak obranil.

A v 59. minuti je za odtenek boljša predstava zeleno-belih in medlejši pristop domačih nogometašev le privedel do izenačenja. Nik Omladič je izvedel kot, Mato Šimunović je bil ob Eriku Salkiću neodločen, tako da je gostujoči branilec prišel do strela iz bližine in žogo poslal pod prečko.

V 68. minuti je na drugi strani z roba kazenskega prostora sprožil Pekič, vendar slabo, zato pa se je v 77. minuti veliko bolj izkazal Marko Drevenšek.

Nogometaš, ki ga krasi močan in natančen strel od daleč, je tudi tokrat uporabil svoje najmočnejše orožje in z 20 metrov natančno zadel v levi spodnji kot Olimpijinih vrat ter svoji ekipi prinesel vodstvo z 2:1. Ob koncu je imel sicer Šokota s prostega strela priložnost za izenačenje, vendar je meril za las previsoko.

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale-Olimpija
    Oglejte si izjave s tekme 17. kroga Prve lige Domžale-Olimpija.

DELI NA