Odločil je Galešič
Hit Gorica je v 26. krogu Prve lige premagala Triglav Gorenjsko z 1:0 (1:0).

Novogoričani so proti Kranjčanom vpisali pomembne točke, ki jih ohranjajo v boju za prvo trojico. Za Koprom, ki ima sicer tekmo manj, zaostajajo za štiri točke, medtem ko Triglav lahko ob sredinem uspehu Celja prav proti Kopru zdrsne na predzadnje mesto.

Po začetnem otipavanju so pobudo prevzeli Novogoričani in se iz prve prave priložnosti veselili vodstva. Goran Galešić je na desni strani preigral kar nekaj gostujočih igralcev in iz neposredne bližine žogo spravil preko golove črte.

Igra se je preselila na polovico Kranjčanov, pred vrati Triglava je bilo iz minute v minuto bolj vroče. V 20. minuti se je Sandiju Arčonu postavil po robu Žan Pulko, minuto pozneje je poskus Mihe Mevlje z glavo končal tik mimo gola.

Vito Plut je iz neposredne bližine na desni strani preslabo zavrnil žogo v sredino, udarec Galešića s 14 metrov pa je zaustavil dobro postavljeni gostujoči vratar. Po predložku Galešića je Plut iz bližine meril preko vrat, Nejc Mevlja je močno udaril po žogi iz prostega strela z okrog 30 metrov, a je za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Premalo agresivni Gorenjci nikakor niso znali povezati svojih vrst, tudi iz protinapadov so bili nenevarni. Končnica prvega polčasa je postregla z manj zanimivo igro, ki se je odvijala pretežno med obema kazenskima prostoroma.

Gostje so pogumneje krenili v drugi polčas. Sprva jim goriška obramba ni dovolila, da bi prišli do priložnosti, v nadaljevanju pa bi skorajda kaznovali goriško neučinkovitost. V 75. minuti je rezervist Damir Marijan sprožil dober strel z roba kazenskega prostora, a se je Vasja Simčič izkazal z dobro obrambo. Le dve minuti pozneje je iz ugodnega položaja iz neposredne bližine z leve strani z glavo mimo "bližnje" vratnice meril Rok Dolžan.

Tudi Ajdin Redžić v 87. minuti ni izkoristil lepega predložka in z glavo preslabo zadel žogo. Minuto pozneje je v gneči pred goriškimi vrati Simčič izbijal žogo, tik pred golovo črto pa je z glavo preprečil zadetek Nemanja Vidić.

Novogoričani se tudi v drugem polčasu v fazi realizacije niso proslavili, pa čeprav so se ob razredčeni obrambi gostov nekajkrat znašli v priložnosti. Najlepši sta v zaključku tekme zapravila Kris Jogan in Plut, ki sta se sama znašla pred gostujočimi vrati, a nenatančno merila.


SORODNE NOVICE

  • 05.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica-Triglav
    Oglejte si izjavi po tekmi 26. kroga Prve lige Gorica-Triglav.

DELI NA