Odločil je Klebčar
CM Celje je v tekmi 8. kroga Prve lige doma premagalo Luko Koper z 2:1 (0:1).

Tako Celjani kot Koprčani so sezono začeli neprepričljivo, tako da so predvsem zaradi dobrega vzdušja v ekipi potrebovali zmago.

Do svoje druge letošnje so prišli gostitelji, ki so sicer po prvem delu zasluženo zaostajali, v drugem pa so se prebudili, izkoristili dve priložnosti ter se na koncu veselili treh točk.

Nekoliko bolj odločno so tekmo začeli gostje, a gostitelji so sprožili prvi strel na vrata, toda Ermin Hasić je bil ob poskusu Maria Močića na mestu. V 17. minuti je Hasić storil napako, toda Roman Bezjak je ni znal izkoristiti. Dve minuti pozneje so si prvo priložnosti priigrali tudi Koprčani. Najprej je s strelom poskušal Milan Osterc, vratar Amel Mujčinović je žogo odbil, Amer Jukan pa je odbitek poslal čez gol.

V 30. minuti pa so državni prvaki vendarle prišli do vodstva. Klemen Medved je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Osterca, najstrožjo kazen pa je izkoristil vratar Hasić. Do odmora sta imeli obe ekipi nekaj polpriložnosti, toda vratarja se nista pustila premagati.

Celjanom je začela teči voda v grlo, a so jo še pravočasno zaustavili in ob pravem trenutku prišli do izenačenja. V 50. minuti je po pravem "fliperju" v kazenskem prostoru, ko Hasića ni uspelo premagati Bezjaku in Močiću, v polno zadel povratnik v celjsko moštvo Dragan Čadikovski. Gol je vlil domačim dodatne moči, ki so nadaljevali z napadi, Osterc bi jih v 62. minuti sicer lahko šokiral, toda njegov strel je zletel mimo vratnice.

Napoved, da bodo tri točke ostale doma, je pomenila 69. minuta, ko je Argentinec Maximiliano Klebčar že premagal koprskega vratarja, toda zadel le okvir vrat. Prav Klebčar pa je bil tisti, ki je na koncu odločil tekmo. V 76. minuti je bil po strelu Roka Štrausa in obrambi Hasića na pravem mestu in žogo potisnil v mrežo.

Do konca so Koprčani poskušali izenačiti, toda pravih priložnosti za to niso imeli.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Koper
    Oglejte si izjave po tekmi 8. kroga Prve lige CM Celje - Luka Koper.

DELI NA