Odločil je Miha Mevlja
Hit Gorica je v 19. krogu Prve lige doma premagala Nafto z 1:0 (0:0).

Novogoričani so po treh tekmah brez zmage vendarle spet vpisali nove tri točke za prvenstveno lestvico.

Tokrat so po zaslugi zadetka Miha Mevlja zasluženo ugnali Nafto, ki na poln izkupiček čaka že devet tekem.

Lendavčani imajo po 19 krogih 25, Goričani pa 23 točk.

Prvi polčas ni navdušil. Obe ekipi sta sicer imeli nekaj (pol)priložnosti v prvih 20 minutah - pri Gorici Enes Demirović in Etien Velikonja, pri Nafti pa Arpad Vaš in Jože Benko -, a resne nevarnosti za vratarja ni bilo. V 38. minuti so gledalce vendarle malce ogreli domači nogometaši, ko je Jasmin Kurtič močno streljal iz bližine, a žogo poslal čez gol.

Drugi polčas je z dvema streloma od daleč "odprl" Admir Kršić, vendar je Naftin vratar Tomaž Murko takrat žogo odbil v kot. V 62. minuti so nevarno zapretili tudi gosti. Najprej je Vaš od daleč zadel prečko, nato pa je po poskusu Aleša Čeha moral posredovati domači čuvaj mreže Vasja Simčič.

V 70. minuti so gostitelji povedli. Kurtič je izvedel prosti strel in podal v kazenski prostor do Mihe Mevlje, ta pa je nato iz obrata žogo poslal v daljši kot Naftinih vrat. Po golu sta ekipi nadaljevali z odprto igro, že v sodniškem podaljšku so bili gosti blizu izenačenja. Streljal je Slaviša Dvorančič, Simčič pa je z nogo na golovi črti preprečil delitev točk.

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica-Nafta
    Oglejte si izjave s tekme 19. kroga Prve lige Gorica - Nafta.

DELI NA