Odločil je Osterc
Velenjski Rudar je v 22. krogu Prve lige doma izgubil proti Luki Kopru z 0:1 (0:0).

Velenjčani so po neodločenem izidu in dveh porazih v spomladanskem delu prvenstva še naprej brez zmage. Koprčani pa so se po porazu s Triglavom v prejšnjem krogu pobrali in po zaslugi Milana Osterca dosegli 11. zmago sezone ter se še utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Domači trener Bojan Prašnikar tokrat ni mogel računati na kaznovana Aleša Jeseničnika in Nenada Novakovića, medtem ko je na drugi strani Primož Gliha pogrešal predvsem Aljaža Struno. Dvoboj se je začel kar dinamično z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh.

Prvo resnejšo priložnost pa je v 17. minuti na domači strani zapravil Elvis Bratanović, ki je zadel okvir gola in tudi ob koncu polčasa bil še dvakrat nevaren. Kljub temu so bili Koprčani po prikazanem malce boljši tekmec, toda pri zaključkih akcij so bili njihovi igralci premalo natančni (Danijel Marčeta, Mitja Brulc, Ivica Guberac ...).

Primorci so odločneje začeli tudi drugi polčas in že v 54. minuti povedli, ko je Osterc iz bližine unovčil Brulčevo podajo v gneči v kazenskem prostoru. Koprčani so bili blizu povišanja vodstva v 64. minuti, ko je Konstantin Vasiljev dobro izvedel prosti strel, a meril le za nekaj centimetrov previsoko.

Sledila je bolj umirjena predstava brez priložnosti, šele v 77. in 83. minuti je Vasiljev znova sprožil v okvir vrat, a brez uspeha. Tudi končnica je minila brez vidnejših akcij, ki bi lahko spremenile razplet srečanja, tako da so se polnega izkupička veselili Koprčani.

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar-Koper
    Oglejte si izjave po tekmi 22. kroga Prve lige Rudar-Koper.

DELI NA