Odločil je Radujko
Nogometaši Interblocka so v 12. krogu Prve lige izgubili z Luko Koprom 0:1 (0:0).

Interblock je proti vodilnemu Luki Kopru doživel še tretji zaporedni poraz. Ljubljančani nikakor niso našli recepta za preboj koprske obrambe, pri edini pravi priložnosti pa so imeli še nekaj smole, saj je zadetek Milenkovića preprečila vratnica.

To so prek Guberaca že v prvem polčasu zadeli tudi gosti, ki pa so se tretje zmage v zadnjih štirih tekmah veselili po zaslugi Radujkovega zadetka v 65. minuti.

Koprčani so bili tisti, ki so v prvem polčasu dvoboja prevladovali na zelenici v Spodnji Šiški. Izbranci Nedžada Okčića so narekovali ritem igre in si priigrali nekaj priložnosti prek Radujka (dvakrat) in Pavlina (trikrat), najlepšo pa je v 36. minuti zapravil Guberac, ki je po lepi akciji soigralcev ob koncu zadel le vratnico.

Domačini so bolj ali manj čakali na koprske napake, ki pa jih ni bilo veliko. Tako so še najnevarneje zapretili s prostega strela v 34. minuti, ko je Milenković s 35 metrov meril le malce previsoko.

Isti igralec je imel kmalu po začetku drugega polčasa izjemno priložnost za ljubljansko vodstvo, ko se je lepo otresel branilcev, a nato podobno kot Guberac v prvem polčasu zadel le vratnico. Ljubljančani so v tem delu igre pokazali več želje po napadalnih akcijah in se kar pogosto znašli v koprskem kazenskem prostoru. Toda njihov trud ni obrodil sadov.

Za razliko od njih so Koprčani v 65. minuti izkoristili priložnost iz prekinitve. Prosti strel je izvedel Karić, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Radujko in z glavo zadel za 1:0. Izkušeni nogometaši Kopra so do konca tekme znali zadržati minimalno prednost, saj so z disciplinirano igro v obrambi pravočasno preprečevali morebitne nevarne akcije gostiteljev.

SORODNE NOVICE

DELI NA