Odločil je Rep
CM Celje je v zadnji tekmi 12. kroga Prve lige v gosteh premagalo Dravo z 1:0 (1:0).

Nogometaši CM Celja so končno prekinili črn niz. Po štirih sušnih krogih, zadnjič so zmagali v 7. krogu, ko so z 2:1 premagali Maribor, so le zabeležili zmago. V derbiju sredine lestvice so bili z nekaj sreče boljši od Drave, s tremi točkami pa so prehiteli Maribor in se spet vrnili na četrto mesto prvenstvene razpredelnice.

Gledalci so videli dva različna polčasa. V prvem so spremljali dokaj dinamično igro z obeh strani, v kateri so prednjačili Ptujčani, ki so si pripravili kar nekaj priložnosti, gol pa dosegli Celjani, v drugem pa bolj dolgočasno predstavo, Ptujčani so stihijsko napadali, Celjani pa uspešno branili vodstvo.

Prvo priložnost so si gostitelji priigrali že v šesti minuti, ko je bil gostujoči vratar Amel Mujčinović hitrejši od Gorazd Zajca in s posredovanjem, pri katerem se je ptujski nogometaš tudi poškodoval, rešil zanesljiv zadetek. Še lepšo priložnost je imel v 24. minuti Rok Kronaveter, streljal je mimo gola, nenatančen je bil tudi Matjašič.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 33. minuti. Rajko Rep, nekdanji igralec Aluminija iz bližnjega Kidričevega, se je odločil za strel od daleč, žoga se je v gneči odbila od enega izmed igralcev ter končala v mreži. Do odmora so imeli domači še nekaj priložnosti, toda gola niso znali doseči.

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj, a vseeno bi se lahko mreža še kdaj zatresla. In to na obeh straneh. Pri domačih je najlepšo priložnost zapravil Borut Semler, pri Celjanih pa je bil dvakrat nenatančen Slaviša Dvorančič.

SORODNE NOVICE

DELI NA