Odločil je Škerjanc
Olimpija je v 29. krogu Prve lige premagala Hit Gorico z 1:0 (1:0).

Ljubljančani še naprej pridno zbirajo spomladanske točke. Nove tri, tokrat za zmago proti Gorici, so jih približale tretjemu Kopru (ta ima sicer tekmo manj) le na dve točki.

Zmaji tako ostajajo v igri za mesta v Evropi. Junak tekme je bil Davor Škerjanc, ki je zabil edini gol. Gorica, ki je doživela 11. poraz v sezoni, je ostala na petem mestu.

Po zelo previdnem začetku tekme obeh ekip so Ljubljančani v 11. minuti prišli do vodstva. Tomo Šokota je z leve strani kazenskega prostora podal do Dareta Vršiča, ta je s prsmi žogo usmeril proti Davorju Škerjancu, ki je z dobrih desetih metrov zadel za 1:0.

Olimpija je imela v nadaljevanju nove priložnosti, akcije so s streli zaključili Škerjanc v 16., Milan Anđelković v 17. in Vršič v 20. minuti, a je ob dobrem posredovanju Vasje Simčiča ostalo pri 1:0.

Na drugi strani sta poskusila Miha Mevlja in Admir Kršić, a tudi njima ni uspelo zatresti mreže. Ljubljančani so bili tudi v naslednjih minutah boljši tekmec in prek Šokote prišli še do dveh strelov proti vratom, v 30. minuti pa je za nekaj centimetrov previsoko meril še Škerjanc.

V drugem polčasu so konkretneje začeli Novogoričani, ki so izpeljali nekaj akcij, najnevarnejšo pa v 52. minuti, ko je Alen Jogan po kotu s strelom z glavo za malo zgrešil ljubljanska vrata. Na drugi strani je v tem delu igre prvi zapretil Dalibor Radujko, ki je v 54. minuti prav tako z glavo meril čez gol.

V 69. minuti se je zeleno-belim ponudila nova izjemna priložnost, ko je Škerjanc že preigral Simčiča, a "zašel" malce preveč na levo, tako da mu ni uspelo zadeti praznih goriških vrat.

V 72. minuti je s prostega strela s 25 metrov dobro sprožil Goran Galešić, vendar je Damir Botonjić žogo s "panterskim" skokom ujel, podobno - le da iz igre - je bilo tudi v 78. minuti, ko sta bila v ospredju ista igralca, razplet pa enak. Botonjić je bil uspešen tudi v 81. minuti, ko ga je s prostega strela "preizkusil" še Enes Demirović.

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Gorica
    Oglejte si izjavi po tekmi 29. kroga Prve Lige Olimpija-Gorica.

DELI NA