Odločil je Škerjanc
Nafta je v 30. krogu Prve lige doma izgubila proti Olimpiji z 1:2 (0:0).

Nafta je na krilih zmage v Ajdovščini ambiciozno krenila v dvoboj z najuspešnejšo ekipo spomladanskega dela.

Pred srečanjem so bili Ljubljančani v vlogi izrazitega favorita, domači pa so upanje gradili na motivaciji in "zakonu bivšega" (za Nafto igrajo nekdanji Olimpijini igralci Agim Ibraimi, Sait Idrizi, Luka Prašnikar ...).

Uspešnejši so bili Ljubljančani, ki so po zaslugi dveh golov Davorja Škerjanca vpisali 13. zmago v prvenstvu in za tretjim Koprom zaostajajo le tri točke. Nafta je na drugi strani tri točke oddaljena od devetega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Prvih 45 minut je bila igra enakovredna, Nafta pa je bilo celo za spoznanje nevarnejša. V 12. minuti je ob neodločnem Marku Balažicu Zoran Zeljković sprožil čez okvir, sedem minut pozneje pa je po podaji Arpada Vaša zamudil domači napadalec Vedran Vinko.

Gledalce je še posebej razburjal sodnik Roberto Ponis, ki v 22. minuti ni dosodil prekrška nad prodirajočim Vinkom, v 29. minuti pa enajstmetrovke po domnevnem igranju z roko enega gostujočih branilcev v kazenskem prostoru.

Sledili sta še dve polpriložnosti Nafte, strel Matica Maruška z 22 metrov je za dober meter zgrešil cilj, Zoranu Lesjaku pa iz gneče ni uspelo žoge preusmeriti v mrežo Olimpije. Zadnjo priložnost v prvem delu so zapravili Ljubljančani v 45. minuti, ko je Zeljković z roba kazenskega prostora streljal čez vrata.

V nadaljevanju so prvi zapretili domači, Vinko pa je bil za korak prepočasen. Gosti so hitro odgovorili in se veselili vodstva. Na Davorja Škerjanca so domači obrambni igralci pozabili, tako da je ljubljanski nogometaš z roba kazenskega prostora zadel pod prečko.

Le dve minuti pozneje bi lahko gostitelji izenačili. Bojan Matjašec je prodrl po levi strani, povratno žogo pa je Simon Pavel povsem neoviran z 12 metrov poslal čez gol.

Dvajset minut pred koncem so gosti zapravili izjemno priložnost, saj je po podaji Škerjanca z leve strani Tomo Šokota zgrešil nemogoče. V 72. minuti je Ibraimi lepo meril, a z lobom za las zgrešil, v naslednjem napadu pa so domači izenačili.

Prašnikar je streljal s 15 metrov, Damir Botonjić je žogo odbil, Vinko pa jo je iz neposredne bližine poslal v prazno mrežo. Odločitev o zmagovalcu je padla tri minute pred koncem. Škerjanc je sicer slabo zadel žogo, a se je ta ob slabem posredovanju vratarja Nemanje Jozića odkotalila v mrežo.

SORODNE NOVICE

DELI NA