Odločil je Sreš
Triglav je v 14. krogu Prve lige v Kranju izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).

Sobočani še na osmi tekmi zapored niso doživeli poraza. Še več, v Kranju so prišli do polnega izkupička, ki jih je utrdil v zgornjem delu prvenstvene lestvice.

Na drugi strani so Kranjčani sicer pokazali dokaj dobro igro, bili na trenutke boljši tekmec, toda na koncu morali vpisati tretji zaporedni poraz in skupno devetega, tako da še vedno ostajajo povsem na dnu lestvice.

Tekmo so bolje začeli Sobočani, ki so že v deveti minuti dosegli vodilni zadetek. Nusmir Fajić je poslal dolgo podajo na vrh kazenskega prostora Triglava, kjer je Mate Eterović lepo z glavo ukanil domačega čuvaja mreže Miho Gracarja. Vodstvo gostov je trajalo vsega osem minut, saj je v 17. minuti Bernard Stjepanović podal v gostujoči kazenski prostor, njegovo podajo pa je unovčil Alen Krcić. Tudi v nadaljevanju so bili za odtenek nevarnejši Kranjčani, ki pa jim ni uspelo tega unovčiti.

V začetku drugega polčasa so bili boljši Kranjčani, ki so najnevarnejši strel sprožili v 58. minuti, ko je Stjepanović iz prostega strela s 30 metrov sprožil pravo "bombo", ki pa je zletela malce čez prečko Murinih vrat. V 77. minuti so znova zapretili tudi Prekmurci, natančneje Leon Horvat, ki je dodobra namučil Gracarja, a je ostalo pri 1:1. V isti minuti je v protinapad na drugi strani stekel Anže Košnik, vendar je bil ob koncu nenatančen.

V 85. minuti pa so domačini doživeli šok. Leon Sreš je po desni strani krenil v samostojni prodor, ki ga je tudi učinkovito končal za vodstvo z 2:1 in za peto zmago soboške ekipe v tej sezoni.

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Mura
    Oglejte si izjavi iz Kranja,  s tekme 14. kroga Prve lige Triglav - Mura.

DELI NA