Odločil je Tolimir
Rudar je v 4. krogu Prve lige v Velenju premagali Muro z 1:0 (1:0).

Velenjski nogometaši so dosegli drugo zmago v prvenstvu in se s šestimi točkami prebili pred današnjega tekmeca, ki je doživel drugi poraz. V kar enakovredni predstavi je bil mož odločitve Nikola Tolimir, ki je končni izid postavil že v 18. minuti.

Prvih 15 minut tekme na stadionu Ob jezeru je minilo v enakovredni predstavi z rahlo domačo pobudo. Ta je bila dovolj, da so Velenjčani v 18. minuti prišli do vodstva, ko je vratar Mure Aleš Luk po podaji pred vrata "zaplaval" v prazno, kar je spretno unovčil Nikola Tolimir in zadel iz bližine.

Nekaj trenutkov zatem je poskusil še Rajko Rotman, vendar ni bil natančen. Razen novih poskusov Tolimirja in Luke Majcna na velenjski ter Leona Horvata in Nusmirja Fajića na soboški strani je bilo to tudi vse, kar sta ekipi pokazali nad igro ne preveč navdušenim gledalcem.

Takoj po začetku drugega polčasa je pri domačih, pri katerih je prvič zaigral novinec v dresu knapov Luka Žinko, od daleč zapretil Amel Mujaković, na drugi strani pa so takoj dve nevarni akciji izpeljali tudi črno-beli. Tudi v nadaljevanju sta ekipi "uravnoteženo" napadali, v 67. minuti pa je pri gostih nevarno sprožil Simon Pavel, a za malo zgrešil cilj.

Isti igralec je v 82. minuti znova sprožil "bombo" z razdalje, vendar je žoga zletela malce mimo domačega gola. Tri minute pozneje je rahlo z desne strani kazenskega prostora poskusil tudi Fajić, vendar zatresel le zunanji del mreže, Mate Eterović pa je v 87. minuti zatresel vratnico, tako da je Mura, ki je bila v primerjavi s prvim polčasom v drugem precej konkretnejša, na koncu morala priznati poraz.

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Mura
    Oglejte si izjavi s tekme 4. kroga Prve lige Rudar - Mura.

DELI NA