Odločil je Vicente

Hit Gorica je v 29. krogu Prve lige v gosteh premagala Muro z 1:0 (1:0).

V boju kandidatov za Evropo so gostitelji nastopili močno oslabljeni. Manjkali so kapetan Fabijan Cipot in poškodovani Leon Horvat ter Matej Eterović. Tudi goriške vrste so bile močno razredčene, saj so izostali Vasja Simčič, Nejc Mevlja in Danjel Rakušček.

V drugi minuti je Timotej Dodlek z dolgo diagonalo poslal v ogenj Nusmira Fajića, ki se je mojstrsko otresel svojega čuvaja in silovito streljal, a previsoko. Rok Buzeti, sicer otrok Mure, se je v enajsti minuti odlično znašel v kazenskem prostoru gostiteljev in ob neodločni domači obrambi streljal čez gol. Že v naslednji minuti je za razburjenje poskrbel domači vratar Filip Draković, ki se je pred svojimi vrati poigraval z žogo, nato zadel Williama Vicenteja, žoga pa se je odbila v stranski kot.

Nezanesljiva domača obramba je v 20. minuti podarila žogo Buzetiju, ki je poslal lep predložek v sredino, Vicente pa je žogo preusmeril v gol za 1:0. Igralci iz mesta vrtnic so v 26. minuti zapravili 100-odstotno priložnost, saj so se trije igralci znašli pred domačim vratarjem, a je bil Vicente preveč sebičen. Dve minuti kasneje je domača obramba znova zatajila, po strelu Pluta pa se je izkazal Draković.

V nadaljevanju so prvi prišli do priložnosti gostitelji, potem ko je v 48. minuti po gneči v kazenskem prostoru dvakrat zapored poskušal Rajko Lotrič, a je dobro postavljeni vratar Darko Brljak v obeh primerih dobro posredoval. Le dve minuti zatem se je priložnost ponudila Timoteju Dodleku, njegov močan strel pa je zaustavil Miha Gregorič. V 66. minuti je lep napad izpeljala Mura, po silovitem strelu Fajića pa je žoga končala v naročju Brljaka.

Deset minut pred koncem se je po hudi napaki Jureta Travnerja, ki je zgrešil žogo, v lepi priložnosti znašel Vito Plut, v sami končnici akcije pa zgrešil žogo.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Gorica
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote, s tekme 29. kroga Prve lige Mura - Gorica.

DELI NA