Odločil je Volaš




Maribor je v 23. krogu Prve lige doma premagal Domžale z 2:1 (1:1).



 
Vodilno moštvo je po slabem začetku spomladanskega dela in porazu v Kranju vendarle razveselilo svoje privržence. Mariborčani niso blesteli, bili pa so toliko boljši, da so tri točke ostale v Ljudskem vrtu. Mož odločitve je bil Dalibor Volaš, ki je v 61. minuti zadel za končnih 2:1.



 
Domači so že od začetka napadali. Poskušali so z obeh strani, pa tudi skozi sredino, vendar gostujoči vratar Nejc Vidmar ni imel veliko dela. Obramba je bila zanesljiva. Domžalčani so se usmerili v v protinapade, saj so jim vijoličasti pustili veliko prostora.







V 13. minuti se je Igor Radovanović odločil za strel z 20 metrov, žoga je zadela prečko.




Domači so pletli mrežo okoli gostujočih vrat, a prave rešitve za zaključni strel ni bilo. Šele v 37. minuti so privrženci domačih imeli razlog za veselje. Martin Milec je z desne strani poslal visok predložek, najvišji v skoku pa je bil Etien Velikonja, ki je z glavo žogo poslal v desni spodnji kot vratarja Vidmarja.




Ob koncu polčasa so bili nevarni tudi gosti, kar se jim je obrestovalo. Najprej je Marko Drevenšek v 43. minuti s 25 metrov izvedel prosti strel, Jasmin Handanović je slabo posredoval, pred Radovanovićem pa je žogo v kot odbil Nejc Potokar. V 45. minuti pa je sledilo izenačenje. Po kotu z leve strani je žoga prišla do Darka Zeca, ki jo je z desne strani poslal pred gol, tam pa se najbolje znašel Saša Živec in jo iz bližine poslal v mrežo.




Mariborčani so v drugem polčasu že od prvega sodnikovega žvižga goste potisnili na njihovo polovico oziroma pred kazenski prostor. Toda pravega strela proti vratarju Vidmarju ni bilo. Pobudo so realizirali šele v 61. minuti. Spet je Milec poslal predložek z desne strani, gostujoča obramba je slabo reagirala, Dalibor Volaš pa se je najbolje znašel in žogo iz bližine potisnil v mrežo.




Goran Cvijanović je zapravil priložnost, da bi v 74. minuti dokončno odločil zmagovalca. Po podaji Aleša Mertlja se je znašel sam pred Vidmarjem, a mu je ta strel ubranil. Cvijanović se je šest minut pozneje znašel v novi priložnosti, njegov strel z desetih metrov je končal visoko nad golom.







Trener Darko Birjukov je v zadnjih minutah okrepil napad z Damirjem Pekičem. Toda za rezultatsko spremembo je zmanjkalo časa, Vidmar pa je dvakrat posredoval pri strelih Milca in Marcosa Tavaresa.

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Maribora, s tekme 23.kroga Maribor - Domžale.















DELI NA