Odločitev preložena
Maribor in Luka Koper sta se v 34. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Odločitev o državnem prvaku je preložena, saj Maribor ni osvojil treh točk, ki bi jim ob porazu Domžal v Novi Gorici že danes prinesle novo zvezdico. Tako kaže, da bo dokončna odločitev o prvaku padla v zadnjem krogu, 29. maja, ko bodo v Ljudskem vrtu gostovale prav Domžalčani.

Motivirani Koper je v Ljudskem vrtu osvojil točko, v ospredju pa so bili nervoza in neporavnani računi. Sodnik Boris Tošeski je imel veliko dela, saj je moral umirjati strasti. Rumene kartone je delil kot po tekočem traku, trije pa so tekmo končali pred zadnjim piskom.

V 17. minuti so gledalci videli prvo sporno situacijo. Milan Osterc se je znašel v protinapadu, padel pred kazenskim prostorom domačih, a je Tošeski ocenil, da je bilo posredovanje Nejca Potokarja pravilno. Dve minuti pozneje pa šok za domače gledalce.

Gostje so po napaki Mitje Vilerja na sredini igrišča izpeljali protinapad, kjer je Davor Bubanja preigral Potokarja in vratarja Mateja Radana ter z leve strani žogo spretno poslal v mrežo. Mariborčani so napadali, vendar so bile njihove akcije premalo konkretne, z netočnimi podajami so gostom omogočili več možnosti organizacije protinapadov.

Zaiskrilo se je ob koncu prvega polčasa, ko je Aljaž Struna tik pred kazenskim prostorom podrl Dejana Mezgo in prejel drugi rumeni karton. Mezga je z roba kazenskega prostora z leve strani izvajal prosti strel, meril je natančno, a je Ermin Hasić žogo odbil v kot.

Mariborčani so skušali izkoristiti številčno premoč, vendar niso bili prepričljivi. Koprčani bi celo lahko znova zadeli, vendar je strel Nebojše Kovačevića v 57. minuti končal mimo desne vratnice mariborskega vratarja Radana.

So pa v 71. minuti domači prišli do zasluženega izenačenja, saj se je med strelce vpisal Etien Velikonja, ki je zadel z glavo. Od 72. minute sta bili moštvi številčno izenačeni, saj je Timotej Dodlek moral v slačilnico po posredovanju nad Kovačevićem.

Toda le dve minuti pozneje, po prekršku Bojana Djukića nad Mezgo, so gostje ostali še z enim igralcem manj. Do konca so Mariborčani napadali in imeli vse vajeti igre v svojih rokah.

V 79. minuti je z leve strani s petih metrov Marcos Tavares streljal, a je Ermin Hasić ukrotil žogo na golovi črti. Vijoličasti so še napadali, ob koncu pa je moral še Radan posredovati po strelu Dejana Marijanovića iz bližine.

Maribor bo v zadnjih dveh krogih igral še proti Primorju v gosteh in Domžalam doma, Koper pa bo igral s Celjem doma in Nafto v gosteh.

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Koper
    Oglejte si izjavi po tekmi 34. kroga Prve Lige Maribor - Koper.

DELI NA